22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Elevi păşcăneni, în Parlamentul European

europarlamentar

Experienta de neuitat pentru un grup de 24 de elevi pascaneni. Acestia au fost europarlamentari pentru o zi, la Parlamentul European de la Strasbourg, la mijlocul lunii martie. Elevii au impartasit experienta unei zile de munca a unui europarlamentar. Impartiti pe grupe, cu alti tineri din Uniunea European, adolescentii de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani au propus rezolutii care au fost dezbatute in plen si apoi votate. Temele dezbatute in Parlament au fost – viitorul Europei, anul cetateniei europene, libertatea de informare si mass-media, politica agrara, tinerii astazi in Uniunea Europeana.

Elevii si profesorii coordonatori au primit invitatia de a participa la Zilele Euroscola, organizate de Parlamentul European de la Strasbourg, ca urmare a selectiei la faza nationala in cadrul concursului Euroscola, editia a V-a a proiectului de voluntariat coordonat de prof. Angela Casariu. Acestia au primit si finantare din partea Parlamentului European pentru a se deplasa la activitatile institutiei.

In drum spre Strasbourg, elevii si profesorii au vizitat importante obiective turistice din orasele Budapesta, Praga, Strasbourg, München, Viena si Salzburg. Elevii au fost selectati ca urmare a implicarii in proiectul de voluntariat realizat timp de 7 luni, dar au fost selectati si copii care au avut rezultate deosebite la invatatura, participare la proiecte europene sau la olimpiada.

Dintre elevii scolii din Pascani a fost ales un lider care a citit rezolutia adoptata in Parlament – Madalina Ilie si in acelasi timp, la jocul Eurogame a fost un castigator dintre elevii scolii – Bianca Aelenei.

Mentionam ca unitatea de invatamant din Pascani se afla printre cele 12 scoli din tara care a castigat proiectul Euroscola, denumit “Punti intre generati”. La aceasta actiune, alaturi de pascaneni, au participat invitati din alte 20 de tari europene, precum Danemarca, Germania, Franta, Grecia, Marea Britanie sau Austria.

Materialul video il puteti urmari in cadrul Stirilor Infobit din 27 martie. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow