More

  Elevi păşcăneni, în Parlamentul European

  Array

  europarlamentar

  Experienta de neuitat pentru un grup de 24 de elevi pascaneni. Acestia au fost europarlamentari pentru o zi, la Parlamentul European de la Strasbourg, la mijlocul lunii martie. Elevii au impartasit experienta unei zile de munca a unui europarlamentar. Impartiti pe grupe, cu alti tineri din Uniunea European, adolescentii de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani au propus rezolutii care au fost dezbatute in plen si apoi votate. Temele dezbatute in Parlament au fost – viitorul Europei, anul cetateniei europene, libertatea de informare si mass-media, politica agrara, tinerii astazi in Uniunea Europeana.

  Elevii si profesorii coordonatori au primit invitatia de a participa la Zilele Euroscola, organizate de Parlamentul European de la Strasbourg, ca urmare a selectiei la faza nationala in cadrul concursului Euroscola, editia a V-a a proiectului de voluntariat coordonat de prof. Angela Casariu. Acestia au primit si finantare din partea Parlamentului European pentru a se deplasa la activitatile institutiei.

  In drum spre Strasbourg, elevii si profesorii au vizitat importante obiective turistice din orasele Budapesta, Praga, Strasbourg, München, Viena si Salzburg. Elevii au fost selectati ca urmare a implicarii in proiectul de voluntariat realizat timp de 7 luni, dar au fost selectati si copii care au avut rezultate deosebite la invatatura, participare la proiecte europene sau la olimpiada.

  Dintre elevii scolii din Pascani a fost ales un lider care a citit rezolutia adoptata in Parlament – Madalina Ilie si in acelasi timp, la jocul Eurogame a fost un castigator dintre elevii scolii – Bianca Aelenei.

  Mentionam ca unitatea de invatamant din Pascani se afla printre cele 12 scoli din tara care a castigat proiectul Euroscola, denumit “Punti intre generati”. La aceasta actiune, alaturi de pascaneni, au participat invitati din alte 20 de tari europene, precum Danemarca, Germania, Franta, Grecia, Marea Britanie sau Austria.

  Materialul video il puteti urmari in cadrul Stirilor Infobit din 27 martie. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sarbatori fara cadouri pentru copii. Mos Craciun, pus in carantina de consilierii PNL si Pro Romania

  Copiii pascaneni nu vor primi, in acest an, cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Daca in anii trecuti au fost organizate mai multe...

  Pășcănenii își pot achita taxele și impozitele online, prin intermediul platformei ghiseul.ro

  Pascanenii isi vor putea achita taxele si impozitele locale online. Potrivit unei postari de pe pagina oficiala de Facebook a Primariei Pascani, autoritatile locale...

  Căutări timp de cinci ore în albia unui râu din Pârcovaci pentru găsirea unei bărbat dat disparut

  Politistii fac eforturi in continuare pe a-l gasi pe barbatul de 37 de ani din satul Parcovaci, dat disparut de mai bine de o...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI