1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Elevi moldoveni la şcolile din Paşcani

studenti1

Si in urmatorul an scolar cele doua licee cu internat din Pascani se asteapat sa aiba elevi din Republica Moldova. Astazi, 8 august a avut loc repartizarea computerizata la Inspectoratul Scolar Iasi, unde elevii de peste Prut si-au depus dosarele de inscriere. Admiterea la liceu se face in functie de optiune, dar si de media de admitere. Saptamana viitoare, elevii moldoveni vor afla unde vor face cei patru ani de liceu.

Anul trecut au venit in Pascani, boboci de clasa a IX, 7 adolescenti la „Sadoveanu” si 9 la „Unirea”. Saptamana viitoare, elevii moldoveni vor afla unde vor face cei patru ani de liceu. Statul roman plateste bursa de studiu pentru fiecare elev din Republica Moldova in cuantum de 50 de dolari pe luna, pentru cazare in internat si masa.

Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani este pregatit sa primeasca elevi, iar in internat s-a facut curatenie si igienizare, in viitorul apropiat urmand sa fie schimbat si o parte din mobilier.

Pana in prezent, aproape o suta de elevi din Republica Moldova invata la liceele din Pascani si imprejurimi. Anul trecut 20 de elevi au optat sa invete la scolile din Municipiu, Miroslovesti si Halaucesti, conform datelor de la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow