9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Liceeni la căpătâiul bolnavilor din Pascani

Surprize pentru pacienţii de la Spitalul Municipal din Paşcani. Azi dimineaţă la vizita de gardă medicii au intrat în saloane însoţiţi de un grup de tineri. Nu sunt studenţi, aşa cum se întâmplă în spitalele universitare ci elevi de la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani, de la profilul biologie. În baza unui protocol semnat între cele două instituţii, tinerii pasionaţi de medicină fac practică timp de câteva săptămâni alături de cadrele medicale. Conducerea spitalului susţine ca proiectul a fost semnat încă de anul trecut iar acesta experienta este utilă pentru viitorul absolvenţilor de liceu.
Cele mai interesate de meseriile de medic sau asistent medical par să fie fetele. În prima zi de practică au încercat să se familiarizeze cu activităţile din spital şi responsabilităţile care le au cei care salvează vieţi.
Menţionăm că tot în cadrul Spitalului de Urgenţă din Paşcani fac practică şi elevii de la Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt din Paşcani. Unitatea medicală este recunoscută pentru dotările şi condiţiile de cazare, în urma investiţiilor facute in ultimii ani de zile.

Scris de: Ana Maria Ipate

Alte articole