8.5 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Elevi de la „I. Cantacuzino” implicați în proiectul european – Mănâncă responsabil!

Cu toţii ştim că e bine să mâncăm cât mai multe fructe şi legume pentru a avea o viaţă sănătoasă. Un proiect de acest fel a fost implementat şi la o şcoală din Paşcani. Prichindeii s-au implicat la spălatul, curăţatul şi amenajatul platourilor cu salată. Ba mai mult, după ce au terminat de bucătărit, micuţii ne-au recomandat de ce e bine să consumăm fructe şi legume.

sc 3 mananca responsabil

Darnici de a bucătări au fost mai mulţi elevi din clasa a IV a de la Şcoala „Iordache Cantacuzino” din Paşcani. Ei au venit încărcaţi cu tot felul de fructe şi legume, iar alături de părinţi şi profesori au pregătit salatele. Evenimentul a avut loc o dată cu lansarea Proiectului european „Mănâncă responsabil!”.

Activitatea s-a numit „Mănâncă inteligent ca să fii sănătos” şi a fost organizată şi condusă de prof. Liliana Ştefănescu şi prof. învăţ. primar Mirela Novac, coordonatorii programului. Au participat membrii Comitetului ECO din clasele pregătitoare – VIII, elevi, cadre didactice, părinţi. Elevii, încântaţi peste măsură că au contribuit până la rezultatul final. Ei ne şi recomandă să facem la fel.

Dacă la salata de fructe au fost combinate portocale, banane sau nuci, la salata de legume nu au lipsit ardelul roşu, castravetele, roşiile, ridichiile şi ceapă.

Pentru hărnicia lor, elevii au fost premiaţi cu diplome şi pixuri ale campaniei.

Proiectul se desfăşoară în 50 de şcoli din România şi alte 9 ţări europene: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia. Activitatea proiectului îşi propune conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la alimentaţia sănătoasă.

Proiectul ȚMănâncă responsabilȚ se axează pe patru domenii principale: Sănătate şi stil, Alimente locale, Risipă alimentelor, Cultură alimentelor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow