More

  Elevi de la „I. Cantacuzino” implicați în proiectul european – Mănâncă responsabil!

  Array

  Cu toţii ştim că e bine să mâncăm cât mai multe fructe şi legume pentru a avea o viaţă sănătoasă. Un proiect de acest fel a fost implementat şi la o şcoală din Paşcani. Prichindeii s-au implicat la spălatul, curăţatul şi amenajatul platourilor cu salată. Ba mai mult, după ce au terminat de bucătărit, micuţii ne-au recomandat de ce e bine să consumăm fructe şi legume.

  sc 3 mananca responsabil

  Darnici de a bucătări au fost mai mulţi elevi din clasa a IV a de la Şcoala „Iordache Cantacuzino” din Paşcani. Ei au venit încărcaţi cu tot felul de fructe şi legume, iar alături de părinţi şi profesori au pregătit salatele. Evenimentul a avut loc o dată cu lansarea Proiectului european „Mănâncă responsabil!”.

  Activitatea s-a numit „Mănâncă inteligent ca să fii sănătos” şi a fost organizată şi condusă de prof. Liliana Ştefănescu şi prof. învăţ. primar Mirela Novac, coordonatorii programului. Au participat membrii Comitetului ECO din clasele pregătitoare – VIII, elevi, cadre didactice, părinţi. Elevii, încântaţi peste măsură că au contribuit până la rezultatul final. Ei ne şi recomandă să facem la fel.

  Dacă la salata de fructe au fost combinate portocale, banane sau nuci, la salata de legume nu au lipsit ardelul roşu, castravetele, roşiile, ridichiile şi ceapă.

  Pentru hărnicia lor, elevii au fost premiaţi cu diplome şi pixuri ale campaniei.

  Proiectul se desfăşoară în 50 de şcoli din România şi alte 9 ţări europene: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia. Activitatea proiectului îşi propune conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la alimentaţia sănătoasă.

  Proiectul ȚMănâncă responsabilȚ se axează pe patru domenii principale: Sănătate şi stil, Alimente locale, Risipă alimentelor, Cultură alimentelor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI