5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Elevi ieseni, in ultima etapa de inscriere in clasa a IX-a

Ieri s-au derulat inscrierile finale la clasa a IX-a, dupa a treia etapa de repartizare computerizata, in judetul Iasi. „Dupa ce saptamana trecuta, intre 5 si 6 septembrie, conform calendarului oficial al Ministerului Educatiei s-a derulat cea de-a treia etapa de repartizare a elevilor la clasa a IX-a pentru locurile ramase libere dupa primele doua sesiuni, astazi (ieri – n.r.) au avut loc inscrierile propriu-zise in unitatile de invatamant. In aceasta etapa, la nivelul intregului judetului, au fost repartizati 941 de elevi. De asemenea, au ramas neocupate aproximativ 300 de locuri, ceea ce insumeaza in jur de zece clase. Acest lucru nu reprezinta un impediment pentru realizarea planului de scolarizare, deoarece acestea reprezinta marja de siguranta luata tocmai pentru a nu exista copii fara loc in licee”, au precizat oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Cele mai multe locuri libere ocupate au fost la clasele de la unitatile de invatamant preuniversitar tehnologic, peste 70 la suta, singurul liceu teoretic cu locuri libere la Filologie fiind Liceul Dimitrie Cantemir.

Concret, cele mai multe au fost disponibile la: Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari (infiintat anul acesta) mai are 158 locuri libere la profilul Mecanica dar si Electric, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi – 111 la profilul Constructii, instalatii si lucrari publice, Liceul Tehnologic Petru Poni – 81 la Protectia mediului si 52 la Chimie industriala, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc de la Pascani – 60 la Industrie textila si pielarie, Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii – 53 la Constructii, instalatii si lucrari publice, 51 la Electronica automatizari, 50 – Electric si 46 Mecanica.

Sursa BZI

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow