14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Elevi ieseni, in ultima etapa de inscriere in clasa a IX-a

Ieri s-au derulat inscrierile finale la clasa a IX-a, dupa a treia etapa de repartizare computerizata, in judetul Iasi. “Dupa ce saptamana trecuta, intre 5 si 6 septembrie, conform calendarului oficial al Ministerului Educatiei s-a derulat cea de-a treia etapa de repartizare a elevilor la clasa a IX-a pentru locurile ramase libere dupa primele doua sesiuni, astazi (ieri – n.r.) au avut loc inscrierile propriu-zise in unitatile de invatamant. In aceasta etapa, la nivelul intregului judetului, au fost repartizati 941 de elevi. De asemenea, au ramas neocupate aproximativ 300 de locuri, ceea ce insumeaza in jur de zece clase. Acest lucru nu reprezinta un impediment pentru realizarea planului de scolarizare, deoarece acestea reprezinta marja de siguranta luata tocmai pentru a nu exista copii fara loc in licee”, au precizat oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Cele mai multe locuri libere ocupate au fost la clasele de la unitatile de invatamant preuniversitar tehnologic, peste 70 la suta, singurul liceu teoretic cu locuri libere la Filologie fiind Liceul Dimitrie Cantemir.

Concret, cele mai multe au fost disponibile la: Liceul Tehnologic de Mecatronica si Automatizari (infiintat anul acesta) mai are 158 locuri libere la profilul Mecanica dar si Electric, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi – 111 la profilul Constructii, instalatii si lucrari publice, Liceul Tehnologic Petru Poni – 81 la Protectia mediului si 52 la Chimie industriala, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc de la Pascani – 60 la Industrie textila si pielarie, Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii – 53 la Constructii, instalatii si lucrari publice, 51 la Electronica automatizari, 50 – Electric si 46 Mecanica.

Sursa BZI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mascații au descins noaptea trecută la Pașcani. Un urmărit național a fost găsit

În noaptea de 22 spre 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, cu sprijinul Serviciului...

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă

Ciobanul din Soci care şi-a ucis tatăl cu făcăleţul vrea o pedeapsă minimă. A fost trimis în...

Florin Cîțu: „Activitățile economice se vor închide la ora 18.00 acolo unde incidența trece de 4 la mie”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va regelementa o...

Cum, cui, când va fi administrată doza a treia de vaccin. Cine nu trebuie să o facă

O vor primi din 28 septembrie toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI