More

  Elevi din Paşcani la întâlnire cu ministrul Educaţiei

  Array

  În perioada 10-13 februarie 2016 a avut loc la Oradea Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, eveniment găzduit de către Universitatea din Oradea.

  În cadrul acesteia au fost organizate alegerile pentru o parte din funcțiile Biroului Executiv (în speță secretar al departamentului de organizare internă și vicepreședinte) și diferite dezbateri ce vizează problemele din mediul educațional preuniversitar. Totodata cu ocazia acestui eveniment s-au sărbătorit și 10 ani de la prima întalnire a reprezentanților elevilor din România.

  Deschiderea oficială a avut loc pe data de 11 februarie în Aula Magna din cadrul Universitații din Oradea. La deschidere au asistat Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Adrian Curaj, secretarul de stat și directorul general al Direcţiei Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, reprezentant al Instituției Prefectului din județul Bihor, Președintele Consiliului Județean Bihor, Rectorul Universității din Oradea, Viceprimarul municipiului Oradea, cât și Președintele Alianței Naționale al Organizațiilor Studențești din România, dar și reprezentanți ai Consiliului Tineretului din România.

  La acest eveniment au participat și reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului nostru, în speță Președintele Iustin Jalaboi și Vicepreședintele Mădălin Cotic, în calitate de observatori.

  Domnul Ministru i-a asigurat pe reprezentanții elevilor că în maxim 2 luni va fi aprobat Statutul Elevului, statut alcătuit de către Consiliul Național al Elevilor. De asemenea, a declarat „Îmi face plăcere să vă spun aici și acum la mulți ani! Dupa 10 ani e foarte frumos sa vezi ce ai facut si să înțelegi istoria, chiar dacă e recentă, pentru a lua decizii de viitor. Dovediți că puteți, iar forța asocierii este vitală”. De asemenea, le-a transmis elevilor să aibă curaj în negocierile cu Ministerul.

  Vicepreședintele Mădălin Cotic a luat cuvântul în plenul Adunării Generale, poziția sa fiind ca în negocierile cu Ministerul privind Statutul Elevului, să nu se renunțe sub nicio formă la articolele ce reiterează dreptul de a nu fi confiscate bunurile elevilor, dreptul la decont integral al navetei elevilor și manuale gratuite pentru clasele XI-XII, conform art. 44 alin. (8) și art. 32 alin. (4) din Constituția României și conform Legii 1/2011.

  În concluzie, prezenta Adunare Generală a fost una benefică la fel ca și celelalte din prezentul mandat al Biroului Executiv, discuțiile și dezbaterile vizând problemele reale cu care se confruntă elevul din România.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet