13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Elevi din Pașcani în vizită la universitățile ieșene

Experienţă plăcută trăită de elevii din Paşcani. Deşi mai au câteva luni până termină liceul, tinerii au avut ocazia să vadă cum se desfăşoară cursurile la facultate, care sunt principalele materii studiate în funcţie de specializare, oferta educaţională dar şi condiţiile de cazare sau locurile unde se pot relaxa în timpul liber.

8 tineri din Paşcani au vizitat instituţiile de învăţământ superior din Iaşi în cadrul unui proiect social organizat de Asociaţia CRIS. În cadrul deplasării, adolescenţii au asistat, alături de studenţi, la cursurile celor patru universităţi de stat din Iaşi: Agronomie, A. I. Cuza, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Gh. Asachi.

În cadrul vizitelor, elevii au aflat mai multe informaţii referitoare la perioada de admitere, posibilităţile de cazare în campusurile universitare, au mâncat la cantină şi au participat la stagii de lucrări practice în laboratoare.

Tinerii s-au arătat plăcut surprinşi de experienţa trăită, mai ales de felul în care se desfăşoară cursurile la facultate, modul de evaluare al studenţilor şi abia aşteaptă să păşească în această lume.

Vizita i-a ajutat pe viitori absolvenţi să decidă ce carieră vor să urmeaze. Este şi cazul Laviniei care a rămas impresionată de utilajele expuse la Universitatea de Agronomie şi ştie sigur că din toamna anului viitor va fi studentă acolo.

Ana Maria este pasionată de limbi străine iar după această vizită ştie că va fi studentă în cadrul Universităţii “A. I. Cuza”. Tânăra a luat această decizie după ce instituţia de învăţământ i-a fost prezentată de actuali studenţi.

Vizita a avut loc pe parcursul zilei de marţi, 25 octombrie, atunci când alţi tineri de la Colegiul Tehnic CF “Unirea” au vizitat universităţile din Iaşi, iar astăzi elevii de la “M. Costin” interacţioneză cu viaţa de student. Până pe 31 octombrie, grupuri de elevi de la liceele din Paşcani şi Târgu Frumos vor experimenta cum decurge o zi la facultate.

Proiectul social “Deschidem poarta facultăţii tale!” organizat de Asociaţia “Centrul Regional de Integrare Socială Nord Est” are ca scop informarea tinerilor din ultimul an de liceu cu privire la posibilităţile viitoare de educare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow