11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Elevi din Pașcani în tabăra națională de chimie

In fiecare an, Ministerul Educatiei Nationale organizeaza Tabara Nationala de Chimie, unde elevii cu cele mai bune rezultate la etapa nationala a Olimpiadei de chimie, precum si a Concursului de chimie “RALUCA RIPAN“ pentru clasa a VII-a, se pregatesc pentru marea performanta – participarea la editia urmatoare a olimpiadei nationale si a barajului de selectie a lotului international largit al Romaniei. Activitatea este cuprinsa in Calendarul MEN de pregatire si selectionare a loturilor nationale de elevi.

Colegiul National “MIHAIL SADOVEANU“ continua traditia de a avea elevi participanti la activitatile scolii de vara din cadrul Taberei Nationale de Chimie. In acest an, elevii VICTOR PINTILIE din clasa a XI-a E si ANDRADA PAVEL din clasa a X-a G, indrumati de prof. dr. OTILIA PINTILIE, ne-au reprezentat scoala si judetul, alaturi de alti cinci elevi de la Colegiul National Iasi, Colegiul “Costache Negruzzi“ si Colegiul National “Emil Racovita“ din Iasi. Daca pentru Andrada participarea la TNC a fost o premiera, pentru Victor aceasta activitate a devenit un obicei, el fiind selectat pentru a treia oara, ca urmare a rezultatelor obtinute la olimpiada nationala de chimie in anii anteriori.

Tabara Nationala de Chimie a avut loc in perioada 2-9 septembrie, la Timisoara. Orele de pregatire intensiva s-au desfasurat la Colegiul National “C.D. Loga“, iar activitatile experimentale la Universitatea Politehnica Timisoara.
Pe langa activitatile de pregatire teoretica si practica, elevii nostri au avut ocazia sa participe si la activitati cultural-educative si recreative, cum ar fi vizionarea spectacolului de opereta “Liliacul“, vizitarea complexului de agrement Herneacova, precum si a uneia dintre cele mai dotate baze sportive pentru elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 30, descoperirea unor obiective turistice in cadrul “Discovery Timisoara – treasure hunt!“, sub indrumarea studentilor de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Reamintim ca scoala noastra a fost reprezentata in Tabara Nationala de Chimie si in anii anteriori, de olimpicii nationali: ADINA CIUBOTARU in 2012, pentru mentiune MEN la Concursul de chimie “RALUCA RIPAN“ pentru clasa a VII-a, VICTOR PINTILIE in 2014, pentru mentiune MEN obtinuta la Concursul de chimie “RALUCA RIPAN“ pentru clasa a VII-a si in 2015, pentru mentiune speciala in cadrul Olimpiadei Nationale de Chimie, BOGDAN ENACHE in 2015 si ALEXANDRA TUDORACHE in 2016, ambii pentrumentiune MEN obtinuta la Olimpiada Nationala de Chimie.

In 2016 olimpicii nostri au obtinut inca doua performante deosebite: BOGDAN ENACHE s-a calificat in lotul international largit al Romaniei, iar VICTOR PINTILIE s-a clasat pe primul loc pe tara la proba practica a Olimpiadei Nationale de Chimie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI