23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Elevi din Paşcani câştigători la concursul organizat de Apa Vital şi Bibioteca Gh Asachi din Iaşi

Concurs de ziua apei câștigat de elevii pășcăneni. Este vorba despre adolescenți ce învață la Colegiul “Sadovenu” și care au reușit să ajungă în finală după ce au răspuns corect la zeci de întrebări formulate din operele scriitorilor Vasile Alecsandri sau Fănuș Neagu. Premiile au constat în bani și au fost oferite de operatorul de apă și canalizare Apa Vital.

Mihaela Murariu, Miruna-Ștefana Bostan, Ioana-Raluca Bucovina, eleve în clasa a IX a la Colegiul “Mihail Sadovenu” din Pașcani au reușit să se claseze pe prima poziție a unui concurs organziat la Iași de Apa Vital și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași pentru a sărbători Ziua Internațională a Apei. Tinerele au fost coordonate de profesorul Anca Berenghia.

 

Pe celelalte locuri s-au clasat elevi de la școli de renume din Iași.

Locul II (20,80 puncte): Echipa de la Colegiul „C. Negruzzi” Iași formată din elevii: Teodora Doboș, Miruna Moișanu-Costinescu, Victor Rusu, coordonați de prof. Mihaela Doboș;
Locul III (15,70 puncte): Echipa de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași, formată din elevii: Mihaela Loghin, Gabriela Roșca, Andreea Patrașcu, coordonați de prof. Ștefania Țugui.

Juriul a fost format din Dan Doboș (director, Biblioteca Județeană), prof. univ. dr. Constantin Dram, Bogdan Mihai Mandache (redactor), Florentin Busuioc (bibliograf) și ing. Răzvan Manolache (șef Birou Relații Publice, ApaVital Iași).

Premiile pentru ocupanții primelor trei locuri în ordinea punctajului obținut au fost in bani și sunt acordate de SC ApaVital SA Iași (fondul total de premiere este în valoare de 2.250 lei

Cu aceeași ocazie, studenți ai Facultății de Muzicologie de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (Mădălina Andrieș – flaut, Ecaterina Blaj – vioară, Mihaela Spulber – pian) au interpreta un colaj de fragmente de muzică clasică reunite sub genericul „Muzica Apelor”. În program: Dunărea albastră de J. Strauss,  Valurile Dunării de I. Ivanovici și Valse Impromptu (Cziffra) de Fr. Liszt.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow