22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Elevi de la „Unirea” participanți într-un concurs european de traduceri

Elevi de la „Unirea” participanți într-un concurs european de traduceri. Astfel,  și în acest an școlar, unitatea de învățământ a avut șansa de a se număra printre școlile din țară și din Europa alese să participe la concursul european de traduceri „Juvenes Translatores”.

Pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor, profesorii de limbi străine au făcut o preselecție pentru elevii eligibili ai Colegiului (cei născuți în 1999), iar ieri, 24 noiembrie 2016, începând cu orele 11:00, cinci tineri determinați și pasionați de limbi străine, „înarmați” cu dicționare, purtând tricourile norocoase primite de la organizatorii concursului, au pornit în „lupta” traducerii de texte.

Elevele participante sunt Valeria Grozavu (clasa a X-a F), Ana-Maria Bîrsan (clasa a XI-a B), Paula-Petronela Ancuța (clasa a XI-a B), Diana Grigoriu ( clasa a XI- a B) și Teona Țehaniuc ( clasa a XI- a B).

Mentori și coordonatori le-au fost profesoarii de specialitate Simona Acsinte-Ioniță (limba engleză) și Mihaela Hărățu (limba franceză).

Concursul s-a desfășurat în același timp în toate țările participante. Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a traduce texte de o pagină, iar lucrările au fost scanate și trimise spre corectare comisiei de concurs.

Scopul acestei competiții este promovarea limbilor străine și a meseriei de traducator de limbi străine. Concursul a debutat în 2007, ca o provocare pentru tinerii ce-și doresc să dobândească o mai bună înțelegere a altor culturi. Pentru o bună unitate în diversitate trebuie să ne dorim să știm mai mult decât doar limba maternă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow