10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Elevi de la CF Unirea Pașcani la campionatul național de dezbateri

- Advertisement -

O echipă formată din trei elevi şi profesorul însoţitor Fedeleş Cătălina de la Colegiul Tehnic CF Unirea Paşcani a plecat la campionatul naţional de dezbateri pentru începători. Participarea la faza naţională a fost posibilă ca urmare a calificării obţinute în urma campionatului regional, care a avut loc la Iaşi în noiembrie 2013.

Campionatul naţional de dezbateri academice pentru elevii de liceu are loc la Ploieşti în perioada 11 – 13 ianuarie 2014.

În prima zi au loc patru runde a câte o oră fiecare, cu trei discursuri constructive şi unul sumativ, cu trei teme, din care două au fost anunţate din timp şi una anunţată cu o oră înainte. Cele două teme anunţate sunt „Tinerii români care lucrează în străinătate aduc mai degrabă un beneficiu României” şi „O carieră artistică dăunează copiilor până în 14 ani”.

Echipa de la Colegiul Tehnic CF Unirea Paşcani este formată din elevii Flavia Răţoi, Iulian Puiu şi Cornelia Timofte. Profesor coordonator este Daniela Orăşanu.

echipa cf unirea dezbateri

Campionatul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri Academice (ARDOR) şi cu Asocoaţia Română pentru Gândire şi Oratorie (ARGO). Acest proiect educaţional este menit să îndrume tinerii elevi pasionaţi de dezbateri spre “sportul” de performanţă şi excelenţă al dezbaterilor academice. Dezbaterile academice reprezintă un mediu de învăţare atât în ceea ce priveşte abilităţile de discurs public şi gândire critică cât şi în ceea ce priveşte temele discutate. bittv.info

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow