Array

Elevi de clasa a VI-a de la Colegiul Sadoveanu într-o tabără internațională de limba engleză

Un grup de elevi de la Colegiul Sadoveanu au avut parte recent de o experiență inedită. Deși de abia au terminat clasa a V-a, ei au participat la o tabără internațională, iar timp de o săptămână întreagă au vorbit mai mult în limba engleză.

Tabăra a fost organizată în zona Voroneț, Gura Humorului în perioada 26 iunie – 4 iulie, sub titlul ”English is fun…tastic” , iar programul activităților a fost provocator și interesant. Astfel, copiii au avut parte atât de distracție, cât și de perioade de învățare prin joc.

Fie că e vorba de paintball, înnot, tiroliană sau cursuri interactive de limba engleză, toate activitățile s-au desfășurat în aer liber, participanții din toate zonele țării fiind entuziasmați de o experiență unică trăită pe meleaguri românești, în limba engleză.paint
Cursurile și mare parte din activități au fost susținute de studenți britanici, vorbitori înnăscuți de limba engleză. Elevii de la Colegiul Sadoveanu au legat cu aceștia prietenii frumoase, bucurându-se că au reușit să învețe atât de multe lucruri, comunicând prin intermediul unei limbi internaționale, motiv pentru care au devenit la rândul lor mici pedagogi, învățându-i și ei pe britanici câteva cuvinte și scurte propoziții în limba română.

Nici distracția nu a lipsit, în fiecare seară fiind organizate petreceri în cadrul cărora copiii au învățat pași noi de dans așezați în coregrafii interesante și au participat la concursuri de Miss și Mister. Pășcănenii s-au remarcat și din acest punct de vedere, titlurile de Miss- locurile I, II si III fiind obținute de elevele de la Sadoveanu- Alicia Andreea Dediu, Ana- Maria Buciumanu si Vladina- Ioana Jitaru., iar cel de Mister a fost acordat lui Marco Balauță, care a impresionat publicul și juriul cu un număr excelent de beat box.
dans
Bineînțeles că nu au lipsit excursiile organizate în această zonă la obiective reprezentative pentru arta și cultura românească, cum ar fi Mănăstirea Voroneț,Muzeul Etnografic sau Cetatea de Scaun a Sucevei, unde și voluntarii din străinătate au fost impresionați, deoarece erau pentru prima dată în România.
excursie
Menționăm că elevii au fost însoțiți de 3 profesori, Elisabeta Harățu, Ionuț Harățu și Oana Harhată, iar tabăra a fost organizată într-un regim de 4 stele de ”Andreea’s Club” din Piatra Neamț, iar părinții elevilor au plătit pentru această experiență de vis, 1120 de lei, sumă meritată din plin deoarece copiii și-au perfecționat nu numai capacitatea de comunicare într-o limbă strină, ci au dobândit abilități de viață și amintiri de neuitat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...