More

  Elevi cu scarlatina la o scoala din Pascani

  Problemele se tin lant la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga din Pascani. Dupa ce saptamana trecuta un elev al scolii a decedat in urma unor complicatii provocate de varicela, marti dupa amiaza in aceeasi scoala au fost depistate doua cazuri de scarlatina. De asemenea exista o suspiciune ca ar avea aceeasi boala inca un elev.

  Situatia a fost descoperita dupa ce au fost recoltate probe pt analizele medicale ale elevilor. In momentul de fata situatia a fost confirmata de reprezentantii DSP Iasi, care spun ca au fost luate primele masuri.  Au fost  recoltate probe  iar copiii bolnavi nu au mai fost adusi la scoala.

  Mentionam ca scarlatina este o afectiune cauzata de strectococii beta-hemolitici de grup A, acelasi tip de bacterie care provoaca strectocopul in gat. In stagnare, bacteria elibereaza o toxina care produce eruptia cutanata si limba rosie. Infectia se raspandeste de la o persoana la alta prin picaturi expulzate atunci cand o persoana infectata tuseste sau stranuta. Perioada de incubatie – timpul dintre expunere si boala – este de obicei intre doua si patru zile.

  Copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani au mai multe sanse de a contacta virusul. Bacteriile se raspandesc mai usor in randul persoanelor care se afla in contact strans, cum ar fi membrii familiei sau colegii de clasa.

  Impotriva scarlatinei nu exista vaccin. De obicei, preventia se realizeaza prin identificarea streptococului si tratament la persoanele care au intrat in contact cu un bolnav de scarlatina. Persoanele care au facut boala dezvolta o imunitate durabila fata de boala. Lasata netratata, scarlatina poate duce la complicaţii foarte grave.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tesu nu mai candidează! Are domiciliul în Canada

  Perioada de înscriere a candidaţilor pentru alegerile locale a debutat cu o surpriză. Ovidiu Tesu, păşcăneanul care a strâns semnături pentru putea intra în cursa...

  Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitățile Miroslovești și Soci

  În vederea refacerii rezervelor de apă, diminuate ca urmare a unor lucrări la stația de pompare, ApaVital se află în neplăcuta situație de a...

  Fostul lider PRM Paşcani, candidează că independent

  A fost înregistrată prima candidatură la Biroul Electoral Paşcani, pentru alegerile locale din 27 septembrie a.c. Danut Râuţ, fostul lider al organizaţiei PRM Paşcani...

  Opinii