Problemele se tin lant la Liceul Tehnologic Nicolae Iorga din Pascani. Dupa ce saptamana trecuta un elev al scolii a decedat in urma unor complicatii provocate de varicela, marti dupa amiaza in aceeasi scoala au fost depistate doua cazuri de scarlatina. De asemenea exista o suspiciune ca ar avea aceeasi boala inca un elev.

Situatia a fost descoperita dupa ce au fost recoltate probe pt analizele medicale ale elevilor. In momentul de fata situatia a fost confirmata de reprezentantii DSP Iasi, care spun ca au fost luate primele masuri.  Au fost  recoltate probe  iar copiii bolnavi nu au mai fost adusi la scoala.

Mentionam ca scarlatina este o afectiune cauzata de strectococii beta-hemolitici de grup A, acelasi tip de bacterie care provoaca strectocopul in gat. In stagnare, bacteria elibereaza o toxina care produce eruptia cutanata si limba rosie. Infectia se raspandeste de la o persoana la alta prin picaturi expulzate atunci cand o persoana infectata tuseste sau stranuta. Perioada de incubatie – timpul dintre expunere si boala – este de obicei intre doua si patru zile.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani au mai multe sanse de a contacta virusul. Bacteriile se raspandesc mai usor in randul persoanelor care se afla in contact strans, cum ar fi membrii familiei sau colegii de clasa.

Impotriva scarlatinei nu exista vaccin. De obicei, preventia se realizeaza prin identificarea streptococului si tratament la persoanele care au intrat in contact cu un bolnav de scarlatina. Persoanele care au facut boala dezvolta o imunitate durabila fata de boala. Lasata netratata, scarlatina poate duce la complicaţii foarte grave.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider