More

  Elevi cu păduchi găsiți în școlile din Pașcani

  Array

  Elevi cu păduchi, găsiți în școlile din Municipiu

   Încă mai avem cazuri de elevi cu păduchi în școli. Personalul de la Cabientul de medicină școlară a efectuat în această perioadă controlul epidemilogic, la început de an școlar. Adevărat este că au mai scăzut cazurile față de anul trecut însă cei găsiți cu probleme au fost trimiși acasă pentru rezolvarea ei, urmând ca aceștia să fie monitorizați pentru a se evita răspândirea păduchilor. Ca de obicei, cele mai multe cazuri s-au descoperit în școlile din mediul rural.

  A început școala, iar controalele epidemiologice arată că încă sunt elevi cu păduchi. Cazurile sunt mai puține comparativ cu anii din urmă, însă dacă nu se iau măsuri riscul de răspândire este mare.

  De cele mai multe ori, cazurile sunt ale elevilor săraci ce provin din familii dezorganziate și unde mediul de creștere nu este unul curat.

  Ca măsură s-a decis izolarea și urmarea unui tratament a celor în cauza, prin folosirea de șampoane speciale ce pot fi cumpărate din farmacii. De asemenea, se continuă monitorizarea lor.

  În urma controalelor făcute de personalul de la Medicină Școlară au fost găsite și alte probleme de sănătate sau igienă. Copiii au fost diagnosticați și cu varicelă, micoze sau alte boli infecțioase.

  Amintim că aceste controale au loc în școlile din mediul urban cât și rural, începând de la creșe până la licee, dar și în unitățile de învățământ speciale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet