13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Elevi cu păduchi găsiți în școlile din Pașcani

Elevi cu păduchi, găsiți în școlile din Municipiu

 Încă mai avem cazuri de elevi cu păduchi în școli. Personalul de la Cabientul de medicină școlară a efectuat în această perioadă controlul epidemilogic, la început de an școlar. Adevărat este că au mai scăzut cazurile față de anul trecut însă cei găsiți cu probleme au fost trimiși acasă pentru rezolvarea ei, urmând ca aceștia să fie monitorizați pentru a se evita răspândirea păduchilor. Ca de obicei, cele mai multe cazuri s-au descoperit în școlile din mediul rural.

A început școala, iar controalele epidemiologice arată că încă sunt elevi cu păduchi. Cazurile sunt mai puține comparativ cu anii din urmă, însă dacă nu se iau măsuri riscul de răspândire este mare.

De cele mai multe ori, cazurile sunt ale elevilor săraci ce provin din familii dezorganziate și unde mediul de creștere nu este unul curat.

Ca măsură s-a decis izolarea și urmarea unui tratament a celor în cauza, prin folosirea de șampoane speciale ce pot fi cumpărate din farmacii. De asemenea, se continuă monitorizarea lor.

În urma controalelor făcute de personalul de la Medicină Școlară au fost găsite și alte probleme de sănătate sau igienă. Copiii au fost diagnosticați și cu varicelă, micoze sau alte boli infecțioase.

Amintim că aceste controale au loc în școlile din mediul urban cât și rural, începând de la creșe până la licee, dar și în unitățile de învățământ speciale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow