More

  Elevele turcoaice şi-au luat rămas bun de la elevii Liceului Bogdan Vodă Hălăuceşti

  Array

  Elevii de la Liceul Tehnologic Bogdan Voda Halaucesti, impreuna cu un grup de eleve din Turcia au organizat azi, 24 aprilie a.c., la Caminul Cultural un spectacol de toata frumusetea. Evenimentul marcheaza finalul vizitei adolescentelor de nationalitate turca in comuna, in cadrul unui proiect Comenius, intitulat, “Dincolo de cuvinte”, ce are scop cunoasterea traditiilor din cele doua comunitati.
  Copii din cadrul unitatii de invatamant au pregatit cum au stiut mai bine melodii din repertoriul moldovenesc, piese de teatru scrise de autori celebri, precum I.L. Caragiale si coregrafii spectaculoase pentru a le arata inca o data ce inseamna sa fii roman. De exemplu, corul scolii a primit sute de aplauze pentru cantecele intonate pe mai multe voci.

  La randul lor, pentru a le multumi de ospitalitatea cu care au fost primite, elevele turcoaice au pregatit o surpriza. Au cantat mult cunoscutul cantec “Trandafir de la Moldova”, imbracate in straie traditionale romanesti.

  Mentionam ca vizita turcoaicelor s-a desfasurat pe parcursul a zece zile, timp in care au participat la mai multe activitati extrascoalare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  Vasile Toma, candidat pentru Camera Deputaților: Guvernarea PSD va asigura un mediu sănătos pentru copiii noștri! (P)

  Anii care urmează vor fi definitorii pentru mediul înconjurător. Avem obligația de a lua cele mai potrivite măsuri pentru a ne asigura că viitorul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI