18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Elevele turcoaice şi-au luat rămas bun de la elevii Liceului Bogdan Vodă Hălăuceşti

Elevii de la Liceul Tehnologic Bogdan Voda Halaucesti, impreuna cu un grup de eleve din Turcia au organizat azi, 24 aprilie a.c., la Caminul Cultural un spectacol de toata frumusetea. Evenimentul marcheaza finalul vizitei adolescentelor de nationalitate turca in comuna, in cadrul unui proiect Comenius, intitulat, “Dincolo de cuvinte”, ce are scop cunoasterea traditiilor din cele doua comunitati.
Copii din cadrul unitatii de invatamant au pregatit cum au stiut mai bine melodii din repertoriul moldovenesc, piese de teatru scrise de autori celebri, precum I.L. Caragiale si coregrafii spectaculoase pentru a le arata inca o data ce inseamna sa fii roman. De exemplu, corul scolii a primit sute de aplauze pentru cantecele intonate pe mai multe voci.

La randul lor, pentru a le multumi de ospitalitatea cu care au fost primite, elevele turcoaice au pregatit o surpriza. Au cantat mult cunoscutul cantec “Trandafir de la Moldova”, imbracate in straie traditionale romanesti.

Mentionam ca vizita turcoaicelor s-a desfasurat pe parcursul a zece zile, timp in care au participat la mai multe activitati extrascoalare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow