19.5 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
19.5 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Eleve pascanence premiate la concursul national de creatie ECHOS FRANCOPHONES

Ultimele știri

Rezultate bune pentru doua eleve din Pascani. Batincu Diana si Panainte Cosmina din clasa a X-a H, coordonate de prof. Anca Aparaschivei, au castigat premiile II si III la concursul national de creatie ECHOS FRANCOPHONES.

Aceasta competitie este un eveniment anual organizat de Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi care, împreuna cu juriul specializat, urmareste identificarea tinerelor talente si evidentierea importantei proiectelor culturale în viata fiecarui student / licean din tara si antrenarea tinerilor într-o competitie culturala, prin care îsi vor demonstra calitatile lirice. Intentia Asociatiei Studentilor Francofoni din Iasi este de a extinde promovarea spiritului francofon atât în mediul universitar, cât si în cel preuniversitar.
Anual, se aleg 14 laureati, studenti si elevi, care, in cadrul festiv al premierii primesc titlul de Maestri ai prozei si poeziei francofone. Anul acesta, la premierea programata pe 13 iunie la Iasi vor participa profesori de franceza, profesori universitari, scriitori consacrati.

Elevele Batincu Diana si Stefana Ancuta au castigat premiul al III-lea, respectiv mentiune la concursul national de productii numerice DIS-MOI DIX MOTS organizat de Asociatia profesorilor de franceza din Romania. Elevii au avut la dispozitie 10 cuvinte pe care le-au organizat intr-un text, videoclip, poster etc.

Sursa BZI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
19.5 ° C
20.1 °
18.9 °
67 %
2.1kmh
29 %
lun
28 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
33 °
vin
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI