More

  Eleve din Pașcani, în Franța. Au participat la dezbateri și sesiuni de comunicări

  Array

  În perioada 4-12 Iulie, 3 eleve de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”- Florescu Alexandra, Hristea Maria, respectiv Liceul Teoretic “Miron Costin”- Costea Denisa, au participat la proiectul OUR EUROPE – OUR FUTURE, care a avut loc in Loisy, Franța (regiunea Lorraine) în cadrul proiectului European YOUTH IN ACTION, parteneriat încheiat de profesor doctor Dimitriu Carmen.

  Proiectul a avut ca scop aducerea laolalta a tarilor care fac parte din Uniunea Europeana, dar pot avea principii si viziuni diferite in Consiliul European, impunandu-se informarea lor cu privire la rolul pe care il au in Uniunea Europeana, ce implica a avea calitatea de membru al Uniunii Europene, toate acestea fiind puse in aplicare prin sesiuni de dezbateri si traininguri interactive.

  Alexandra Florescu: “Proiectul OUR EUROPE, OUR FUTURE a fost prima mea activitate de acest gen, lucru care m-a speriat oarecum la început, neștiind cum o sa decurgă lucrurile. Experiențe, povești, impresii, sentimente; am invațat și am descoperit culturi, opinii, locuri, diversitate. Liderii au folosit diverse metode de comunicare :”spargere a gheţe“– jocuri, teatru sau pur şi simplu dezbatere , metode care ne-au ajutat sa reușim să depasim barierele lingvistice si culturale şi să lucrăm cu totii în echipă. Am avut ocazia sa ne plimbam prin împrejurimi si sa descoperim peisajele minunate ale Franței. Când am tras linia, ne-am dat seama ca am rămas cu amintiri plăcute si cu noi prietenii, informații folositoare despre țările participante, lucruri noi. Nu in ultimul rând m-a ajutat sa ma dezvolt personal si sa-mi îmbunătățesc abilitățile de comunicare in general si intr-o limba straina.”

  Maria Hristea: „Inca de prima data, citind detaliile despre proiect si vazand ca esenta acestuia consta in dezbateri pe tema Uniunii Europene, am simtit ca unul dintre locurile disponibile trebuia sa fie al meu si mi-am droit sa fiu selectata. Am fost nerabdatoare sa ma aflu intr-un cerc de tineri din diferite tari, care erau liberi sa-si afirme pozitia vis-a-vis de problemele curente din Europa si nu numai, iar asteptarile mele au fost atinse, atmosfera fiind dominata de un sentiment cald de comuniune care, de-a lungul zilelor incarcate de traininguri- discutii sustinute prin argumente- jocuri interactive si vizite, s-a transformat intr-o „panza” cu fire internationale, strans legate, din care as face oricand parte din nou cu cea mai mare placere.”

  Denisa Costea: “Acest exchange a fost o experienţa de neuitat, în care am învăţat mult şi am cunoscut niste oameni minunati. M-a ajutat să mă descopăr pe mine şi de asemenea să mă adaptez. Mi-a plăcut foarte mult că, deşi am reprezentat culturi diferite, am reuşit să ne înţelegem bine şi chiar să ne împrietenim.Si , la seara culturala, fiecare grup a avut ocazia sa afirme valorile tarii sale. Cred ca astfel de proiecte sunt oportunitati pe care nu trebuie să le refuzi deoarece îţi oferă o altă viziune asupra lumii. Multumim doamnei professor dr. Carmen Dimitriu pentru ca ne-a selectat in grupul-tinta din acest proiect si a avut incredere in noi”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI