O eleva de la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Pascani, Lavric Laura din clasa a XII-a F, va participa la finala Olimpiadei Internaționale de Limbă rusă, ce urmează să aibă loc in Federația Rusă, in perioada 3-14 decembrie 2018. In etapa de preselectie s-au calificat si Gladuneac Mihaela din clasa a X-a F, de la aceeasi unitate de invatamant.
Iata comunicatul de presa al scolii:

„Succesul, determinarea și performanța încununează sărbătoarea celor zece ani ai Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Cele două eleve, care au obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limbă rusă modernă – Gladuneac Mihaela din clasa a X-a F( foto jos) și Lavric Laura din clasa a XII-a F ( foto sus) , calificate la Olimpiada Internațională de Limbă rusă, au participat la prima etapă a competiției internaționale, organizată de Institutul de Stat de Limbă rusă „A. S. Pușkin” din Moscova, unde au concurat peste 6000 de elevi din întreaga lume. Această primă etapă a olimpiadei, desfășurată online, a avut drept scop stabilirea listei finaliștilor care, în luna decembrie a acestui an, se vor întrece in Rusia in vederea obținerii titlului de „Caștigător absolut” sau a unui loc important în clasamentul general al competiției.

Ambele eleve sunt coordonate de către Prof. dr. Anișoara Sprinceană, sunt deosebit de inteligente și talentate, posedă un nivel excelent de cunoaștere a limbii ruse, precum și vaste cunoștințe de literatură, cultură și civilizație rusă. Ele se numără printre elevii din Republica Moldova care, sub îndrumarea aceluiași profesor, au obținut rezultate de excepție și la alte competiții naționale și internaționale de Limbă și cultură rusă, cum ar fi Olimpiada Internațională „Russkoe slovo”- Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași sau Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”-Vaslui.

Concurentele noastre au promovat cu succes faza eliminatorie și au ajuns în semifinala concursului, care a generat lista celor 120 de finaliști din intreaga lume, printre care se numără și o reprezentantă a școlii noastre. Este vorba despre Lavric Laura, care va lua parte la finala Olimpiadei Internaționale de Limbă rusă, ce urmează să aibă loc in Federația Rusă, in perioada 3-14 decembrie 2018.

Le felicităm pe cele două eleve pentru performanța dovedită și le urăm succes participantei la finala de la Moscova, precum și profesorului coordonator al acesteia!”

Slider


loading...
Slider