0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Elevă din Gâștești, premiantă în cadrul unui proiect ecologic național

O elevă din Gîștești, Pașcani, a obținut un loc de frunte în cadrul unui proiect național de ecologie, impresionând juriul de la Eco Olimpiada Elevilor,aflată la a III-a ediție, cu lucrarea „Reciclând hârtia salvăm lumea“.
Mihaela
Mihaela Davidoaia, elevă în clasa a III la Școala din Gîștești, coordonată de Maria Bălteanu, învățătoarea sa, deși se află la prima participare la un astfel de concurs, a obţinut locul al III-lea în cadrul competiţiei, reușind să se remarce printr-o lucrare deosebită, deși au fost înscrise 9000 de compuneri ale elevilor din 45 de localități ale țării,pentru selecția premiilor.
S8980007
Concursul a presupus înainte documentare, realizată împreună cu toți elevii clasei, sub îndrumarea coordonatorului adult, cât și lucrări practice prin care elevii au demonstrat importanța reciclării, echipa întregii clase fiind cea care a hotărât ca lucrarea Mihaelei, fiind cea mai bună, să reprezinte școala la ultima etapă a proiectului.
IMG_20150612_122303
Fetița silitoare s-a remarcat prin rezultate deosebite și la alte concursuri școlare, ultimul dintre ele fiind cel de Matematică Digitală, la care a reușit să obțină la nivel de școală punctajul cel mai mare și locul I.
S8980023
Premierea a avut loc zilele trecute la Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ din Bucureşti, însă Mihaela Davidoaia împreună cu învățătoarea sa, nu au putut ajunge, deoarece aveau programată deja o excursie școlară, în aceeași perioadă, motiv pentru care premiile lor au fost trimise la școală.
S8980005
Menționăm că în cadrul premierii de la București au fost oferite 125 de premii constând în aparatură multimedia pentru câştigătorii premiilor I, II şi III şi ghiozdane pentru cei care au obţinut menţiune, iar îndrumătorii copiilor au fost și ei recompensați pentru rezultatele obținute împreună cu elevii lor. La festivitatea de la București au fost prezenţi şi Sorin Mihai Cîmpeanu – ministrul Educaţiei, Graţiela Gavri­les­cu – ministrul Mediului, Carmen Ileana – preşedintele Comisiei pentru Mediu, şi Sorin Popescu – directorul general Eco Rom Ambalaje.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow