23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Elevă de la Sadoveanu premiată la un concurs internațional

O tânăra din Topile împreună cu profesorul ei de limba franceză este premiată la concursul internaţional adresat tinerilor francofoni. Este vorba despre Delia Neamţu, elevă în clasa a X a la Colegiul Naţional M. Sadoveanu din Paşcani.
Ea a participat în toamna anului trecut la acestă compeţie alături de tineri din toată lumea. Fata a redactat o scrisoare în limba franceză adresată unei prietene imaginare în care a ales să vorbească despre drama imigranţilor din Syria. Atenţia tinerei a fost îndreptată spre un grup vulnerabil de sirieni reprezentat de femei şi copii. Totul sub atenta coordonare a profesorului de specialitate Anca Aparaschivei.

Pentru că lucrarea ei a atras atenţia juriului, tânăra a câştigat un premiu de 200 euro alături de o invitaţie pentru a participa împreună cu profesorul coordonator  la congresul organizat de Lions Club din Bordeaux, Franţa ce va avea loc în perioada 12- 19 aprilie 2016.

Alături de Delia au mai participat alte două colege de clasa care au abordat drama din clubul Colectiv şi viaţa a 3 bolnavi de la Secţia de Îngrijiri Paliative din Paşcani.
Obiectivele concursului au fost valorificarea francofoniei, dezvoltarea relaţiilor umaniste şi motivarea elevilor pentru a învaţa limba franceză.

Foto: Delia Neamțu

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow