21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Elevă de la Sadoveanu premiată la un concurs internațional

credius.ro
creditprime.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
creditfix.ro
vivacredit.ro

Ultimele știri

O tânăra din Topile împreună cu profesorul ei de limba franceză este premiată la concursul internaţional adresat tinerilor francofoni. Este vorba despre Delia Neamţu, elevă în clasa a X a la Colegiul Naţional M. Sadoveanu din Paşcani.
Ea a participat în toamna anului trecut la acestă compeţie alături de tineri din toată lumea. Fata a redactat o scrisoare în limba franceză adresată unei prietene imaginare în care a ales să vorbească despre drama imigranţilor din Syria. Atenţia tinerei a fost îndreptată spre un grup vulnerabil de sirieni reprezentat de femei şi copii. Totul sub atenta coordonare a profesorului de specialitate Anca Aparaschivei.

Pentru că lucrarea ei a atras atenţia juriului, tânăra a câştigat un premiu de 200 euro alături de o invitaţie pentru a participa împreună cu profesorul coordonator  la congresul organizat de Lions Club din Bordeaux, Franţa ce va avea loc în perioada 12- 19 aprilie 2016.

Alături de Delia au mai participat alte două colege de clasa care au abordat drama din clubul Colectiv şi viaţa a 3 bolnavi de la Secţia de Îngrijiri Paliative din Paşcani.
Obiectivele concursului au fost valorificarea francofoniei, dezvoltarea relaţiilor umaniste şi motivarea elevilor pentru a învaţa limba franceză.

Foto: Delia Neamțu

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI