More

  Elev din Pașcani, al doilea pe județ la Bac-ul special

  Array

  Un elev din Paşcani s-a situat pe locul al doilea pe judeţ în urma examenului de Bacalaureat, sesiunea specială dedicată olimpicilor. Bogdan Enache a obţinut media 9.25 la cele 3 probe ale examenului maturităţii. Notă cea mai mare a fost bineînţeles la Chimie, unde a luat 10.

  Pentru absolventul Colegiului Naţional ”M. Sadoveanu”, cel mai temut examen din perioada adolescenţei s-a dovedit un moment de relaxare, după cum spune chiar el.

  Subiectele la cele 3 probe susţinute de tânărul din Paşcani au fost după părerea lui uşoare. Probleme ar fi fost la cei care au ales să dea examen la Istorie, de aici şi numărul mare de absolvenţi care au picat bacalaureatul.

  Pe viitor Bogdan este nerăbdător să înceapă Facultatea de Chimie şi să se axeze în special pe cercetări, dorind în acest fel să pună în practică toate cunoștințele acumulate până acum în acest domeniu.

  Fiind mai norocos faţă de colegii săi care vor susţine aceste probe începând cu 13 iunie, adolescentul are şi sfaturi pentru aceştia. Bogdan le sugerează să se relaxeze, să îşi verifice într-un mod obiectiv cunoştinţele, iar unde sunt probleme să folosească timpul care mai este până la examen pentru a completa informaţiile.

  Reamintim că în luna aprilie Bogdan Enache a participat la etapa Naţională a Olimpiadei de Chimie, iar în urma rezultatelor obţinute a fost ales să facă parte din lotul care va participa la faza Internaţională. Deoerece perioada de pregătire s-a suprapus cu Bacalaureatul, tânărul a fost nevoit să susţină examenul în luna mai.
  La Bacalaureatul special au participat 250 de absolvenţi ai claselor a XII a din ţară, însă doar 160 au promovat examenul.

  FOTO: Bogdan Enache – absolvent Colegiul Național ”M. Sadoveanu” Pașcani

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI