More

  Elev de liceu trimis in judecata pentru tentativa de viol

  Array

  O elevă de liceu a avut parte recent de momente de groază la Castelul din Miclăușeni: un coleg de liceu a închis-o în una din camerele din anexa clădirii și a încercat să o violeze. Tânărul a fost trimis în judecată și se află sub control judiciar, după ce inițial fusese arestat preventiv.

  La sfârșitul săptămanii trecute, un elev minor a fost trimis în judecată pentru tentativă de viol și lipsire de libertate.
  Incidentul s-a petrecut acum o lună de zile în noaptea dinspre 4, spre 5 septembrie, la Castelul Miclăușeni din comuna Butea, când un elev de 17 ani de la Colegiul ”Octav Băncilă” din Iași a sechestrat o colegă de aceeași vîrstă și a încercat să o violeze. Elevii erau veniți la Miclăușeni pentru a participa la o activitate culturală, ”Călătorie la 1900”, fiind cazați într-o anexă a Castelului.

  „La data de 2 octombrie s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului RA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și tentativă de viol. S-a constatat că în noaptea de 4/5 septembrie 2015, inculpatul a restricționat în mod ilegal libertatea de mișcare a persoanei vătămate, CS, împiedicând-o prin asigurarea ușii de acces, să părăsească o cameră din Castelul Miclăușeni, aflat în comuna Butea, loc unde prin constrângerea a încercat să întrețină împotriva voinței victimei, acte sexuale”, (procuror Alina Enea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani).

  Deși inițial a fost dispusă cererea de arest preventiv, instanța de judecată a revenit asupra hotărârii, iar acum tânărul se află sub control judiciar.

  Tot în comuna Butea a fost sesizat un caz recent de viol în luna august, numărul acestor fapte regretabile fiind în creștere în ultimii ani. Anul trecut în Romînia au fost înregistrate peste 1200 de cazuri, iar o statistică de la nivel mondial, precizează că 36% dintre femei s-au confruntat cu agresiuni sexuale, cele mai multe dintre ele fiind minore.
  Psihologii atrag atenția că de fapt numărul real al violurilor ar putea fi dublu, luând în calcul că multe dintre situații nu sunt reclamate de victime, fie din cauza impactului public, fie de frică.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI