5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Elev confirmat cu virusul COVID 19, la Colegiul „Unirea”. Două clase se desfășoară în online

La doar câteva zile de la de la începerea noului an școlar cu prezență fizică, un elev de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID 19. La aceeași unitate de învățământ un alt elev este suspect ca ar fi infectat cu coronavirus. El a fost testat în cursul zilei de astăzi și se așteaptă rezultatul.

În aceste condiții, cursurile la cele două clase de a XII-a de la colegiul Unirea, se vor desfășura în online timp de 14 zile, așa cum prevede ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Precizăm că, la nivelul județului, potrivit unui comunicat de presa transmis de Directia de Sanatate Publica Iasi, situatia infectarilor din gradinite si unitatile de invatamant este una ingrijoratoare.

Mai exact, marti, 21 septembrie, 90 elevi și 27 de profesori au fost confirmati cu virusul COVID 19, iar cursurile sunt suspendate in 51 de clase.

În ceea ce privește rata de infectare, in ultimele zile in municipiu, s-a observat o crestere, iar potrivit informatiilor furnizate de Prefectura Iasi, pentru ziua de marti, indicele era de 1,13/mia de locuitori.

Precizăm că în localitățile din țară, în care rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori, se vor face cursuri exclusiv online.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Stațiile de autobuz vor fi verificate

Reprezentanții administrației locale au în vedere modificarea locațiilor stațiilor de autobuz din Pașcani. Decizia vine în contextul...

Pericol în apropierea școlilor. Poliția somează Primăria Pașcani

În vederea asigurarii condițiilor de siguranță în trafic, Primăria Pașcani se va apuca de montat indicatoare și...

Sens giratoriu la Bariera de la Blăgești

Vești bune pentru șoferi! Un nou sens giratoriu ar urma să fie amenajat la intersecția de la...

Festivalul dovlecilor, expoziție cu cele mai inedite creații, în Impark Zone

Toamna, dovleacul este vedeta sezonului. Cu această ocazie, tinerii voluntari de la Clubul Impact Special, împreună cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI