More

  Elena și Dumitrel au reușit să obțina premii la un concurs de limba română

  Array

  Încă mai sunt elevi care au ca pasiune cititul, iar pentru asta sunt și concursuri, loc numai bun pentru a-și arăta cunoștințele și mai ales pentru a câștiga premiul cel mare. Doi elevi din Pașcani au reușit performanța să se facă remarcați datorită lucrărilor cu care au participa la concursul national de lectură și interpretare. Este vorba despre Elena Coman și Dumitrel Băicenu.

  Ei sunt cei doi elevi care au obținut premiul I cu 148 puncte din 150, respectiv premiul special 128,2 puncte din 150 la Concursul national transcurricular “Ionel Teodoreanu“ ce a avut loc la Iași, în weekendul ce tocmai s-a încheiat.

  Elena, elevă în clasa a VII a, a reușit să obțină acest premiu datorită pasiunii sale pentru literatură, cât și pregătirii temeinice sau sfaturilor venite din partea profesoarei care a coordonat participarea ei la acest concurs, Daniela Mertic. Nu este la prima participare, însă emoții există de fiecare data. Ea spune că cititul îi oferă multe satisfacții.

  Premiul special a primit Dumitrel Băicenu elev în clasa a VI a. Rezultatul îl motivează pentru următoarele competiții. El descrie participarea la acest concurs ca fiind una uimitoare și care îți subliniază imaginația și sensibilitatea. Elevul a fost coordonat de profesorul de specialitate Anca Berenghia.

  Concursul a avut loc în perioada 12-15 mai, la Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași unde au participat cei mai buni elevi din fiecare județ al României dar și din Republica Moldova.

  Pe lânga diplome, elevii au primit numeroase carti si CD-uri cu muzică.

  Competiția este echivalată ca Olimpiadă la Limba română.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet