23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Electroputere VFU se pregăteşte să vândă încă o serie de active

- Advertisement -

La începutul lunii noiembrie acţionarii firmei sunt chemaţi să aprobe înstrăinarea mai multor clădiri şi terenuri.

Conducerea fostei uzine Remar Paşcani, în prezent Electroputere VFU, pregăteşte vânzarea de noi active din patrimoniul societăţii. O decizie în acest sens se la lua la începutul lunii viitoare, atunci când acţionarii firmei se vor întruni în adunare generală ordinară (AGOA). Eletroputere VFU Paşcani este deţinută aproape în totalitate de omul de afaceri Gruia Stoica, prin intermediul Grup Feroviar Român. Potrivit convocatorului, la şedinţa de pe 3 noiembrie, printre punctele de pe ordinea de zi se numără propunerea de aprobare a vânzării Complexului Gospodăriei Vatra, situat în municipiul Paşcani, pe strada Morii.

Tot atunci va fi ratificată şi hotărârea Consiliului de Administraţie din 18 august 2016, privind vânzarea Clubului CFR, situat tot în Paşcani, pe strada Gării nr. 6. În luna mai a acestui an, tot cu prilejul unei AGOA, deţinătorii de titluri emise de societate au aprobat cu unanimitate de voturi hotărârea Consiliului de Administraţie privind cesionarea sumei de aproximativ 1,2 milioane de euro către Grup Feroviar Român. Acţionarii au mai decis atunci ca uzina să contracteze o finanţare în sumă cumulată de până la 21 de milioane de lei şi au împuternicit Consiliul de Administraţie pentru a negocia cu Raiffeisen Bank termenii, condiţiile de creditare, valoarea, durata şi garanţiile necesare acestui credit.

În mai 2016, acţionarii au mai aprobat vânzarea Complexului Agrozootehnic Valea Seacă, în suprafaţă de 90.974 de metri pătraţi. Până la AGOA din 3 noiembrie, Electroputere VFU va afla pe 21 octombrie şi răspunsul magistraţilor de la Tribunalul Iaşi privind cererea de intrare în insolvenţă depusă pe numele companiei.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow