-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Ei sunt oamenii lăsați pe stradă. Primăria Pașcani încă nu le-a pus la dispoziție adăposturi

Îl vezi zi de zi și poate chiar și astăzi ai trecut pe lângă ei, fără să acorzi prea multă importanță.Ei sunt oamenii fără adăpost din Pașcani care caută o privire caldă și așteaptă o mână de ajutor întinsă, bucurându-se pentru orice gest din partea oamenilor, fie că este o masă caldă sau o haină mai groasă pentru nopțile tot mai reci din ultima perioadă.

Acesta este și cazul celor doi bărbați pe care i-am găsit astăzi stând lângă Banca CEC din zona Vale a municipiului. Ambii au depus cereri de acordare a unor locuințe sociale la primăria Pașcani, dar situația este încă una incertă. Deși în ultimul răspuns oficial de pe 7 octombrie 2021,  primarul Marius Pintilie promitea că în termen de două-trei săptămâni ar urma să fie racordate la utilități și ulterior date în folosință containerele din zona CFR, în rândul reprezentanților primăriei este tăcere. Între timp, neputința oamenilor care își duc traiul printre picioarele trecătorilor sau adăpostiți pe unde pot devine tot mai grăitoare.

Bărbatul cu ochi albaștri, în vârstă de 40 de ani explică ce înseamnă fiecare zi trăită pe străzi. Au trecut deja trei săptămâni de când așteaptă să se găsească și pentru el un loc pe care îl poate numi acasă. Spune că nu a fost niciodată ocolit de greutăți. Încă de mic se luptă cu soarta și povestește cu lacrimi în ochi cum a crescut la un centru de plasament, iar de mai mulți ani de zile trăiește de pe o zi pe altă.

A dormit în frig, sub cerul liber și cel mai greu i-a fost peste noapte mai ales că au fost perioade în care temperaturile au coborât simțitor. Se bucură de razele soarelui care-i dezmorțesc corpul și este recunoscător că acum are papuci noi, o pereche de ghete primită de la un om cu suflet mare.

Temperaturile scăzute au începu deja să facă victime în rândul oamenilor fără adăpost. La Pașcani, luna trecută, pe data de 15 octombrie, un bărbat care adesea era văzut dormind pe băncile din zona Judecătoriei a murit. El a fost îngropat de administrația locală deoarece nimeni nu s-a interesat de soarta lui.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow