18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Ei sunt cei mai bogati! Iata averile noilor parlamentari ai Iasului!

Judetul Iasi numara cel mai mare grup de parlamentari din intreg Legislativul Romaniei • Unii au intrat in Parlament pentru prima data, altii se afla deja la al saselea mandat de deputat sau senator • O parte a noilor alesi ai Iasului au adunat de-a lungul timpului adevarate averi, numarandu-se printre cei mai instariti parlamentari, altii se declara in continuare saraci si cinstiti • Cititi in randurile de mai jos cu ce averi se lauda cei 25 de noi alesi ai Iasului

Alegerile parlamentare au trecut, iesenii s-au ales cu 25 de deputati si senatori, cel mai mare numar de demnitari pe care i-a avut judetul in istorie. Ramane acum de vazut daca vor face ceva pentru cei care i-au trimis in Parlament sau vor lucra doar pentru a-si spori propriile averi. Deja, mare parte din ei se pot lauda cu averi impresionante, altii insa fiind mai putini instariti. Cotidianul BUNA ZIUA IASI va prezinta in randurile de mai jos averile fiecaruia din cei 25 de proaspat alesi ai iesenilor, cu ce terenuri sau locuinte se lauda, ce conturi in banci au, ce datorii, dar si ce afaceri deruleaza.

Cei mai instariti parlamentari ai Iasului sunt de departe alesii USL. Fie ca si-au pastrat mandatele sau sunt noi in Parlament, demnitarii proveniti de la USL pot fi considerati printre cei mai avuti. De exemplu, liberalul Mugur Cozmanciuc, ales in colegiul Raducaneni, detine trei terenuri in Iasi si Suceava, doua apartamente in aceleasi orase, precum si bijuteriii, icoane, tablouri. Cozmanciuc mai are si plasamente acordate unei persoane fizice si unei societati comerciale, de 35.000 euro si de peste 260.000 lei. Mugur Cozmanciuc si sotia acestuia au facut mai multe imprumuturi de la alte persoane fizice si institutii bancare in ultimii ani, valoarea creditelor ridicandu-se la 72.000 lei si la 125.000 euro. Pe langa venitul incasat de sotie de la Garda Financiara, Mugur Cozmanciuc a mai declarat si veniturile incasate din indemnizatia de consilier judetean, director de marketing la CET Iasi si consilier juridic.
Continuare pe BZI

Alte articole