2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Efectule unui proiect prost conceput: Lucrarile de reabilitare la parcul Pestosorul, intrerupte pana in primavara

Lucrarile de reabilitare a Parcului Pestisorul din Pascani au fost ,, deraiate” de la graficul de executie, cu 4-5 luni de zile. Mai exact recetiptia lucrarilor ar urma sa fie facuta in toamna anului viitor, nu in luna aprilie asa cum a fost programat, in acest sens administratia locala urmand sa ceara o aprobare de la finantator. Cauzele acestei intarzaieri se regasesc in documentatiile tehnice de la PID facute si aprobate pe timpul fostei administratii, in care nu au fost incluse si lucrarile de drenare a apelor pluviale colectate de pe versantul din Parcul Pestisorul. Din acest motiv constructorul a incetat executarea lucrarilor de reamenajare, pana cand vor fi facute cele de drenaj. Pentru a nu pierde timpul, muncitorii vor la cota de avarie pana la venirea iernii, pentru reamenajarea versantului cu vegetatie.
Edilul pascanean sustine ca lucrarile vor fi reluate, cel tarziu in primavara anului viitor, dupa ce vor fi realizate si aprobate proiectele tehnice. De asemenea, investitia trebuie finantata de la bugetul local, nu din fonduri europene asa cum s-ar fi intamplat daca proiectul fostului primar, Grigore Craciunescu, era bine realizat, costurile estimate fiind la peste 1 miliard de lei vechi.

Mentionam ca tot anul viitor vor fi executate lucrarile de reabilitare a infrasctructurii din zona Vale, asfaltarea celor 4,8 km de strada urmand, cel mai probabil, sa fie demarate peste cateva zile.
Orizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow