More

  Efectul trasformarii serviciului de salubritate in societate comerciala. Dupa TVA 24%, taxa de redeventa de 3%. Urmeaza majorari de pret?

  Array

  Va mai aduceti aminte de strategiile liberale ale fostului primar pentru ,,schimbarea la fata” a municipiului Pascani? Una dintre ele a fost sa transforme serviciile publice de la Primarie in societati comerciale, pentru ca in final, contribuabilii sa o duca mai bine. Efectele nu au intarzaiat sa apara: mai multi directori, mai multee cheltuieli, majorari de preturi si de costuri.
  Printre ele s-a aflat si serviciul de salubritate care a devenit mai scump cu TVA –ul de 24% imediat dupa ce a fost transferat la RAGCL, apoi transformat in societate comerciala. Astazi, in Comisia Economica alesii locali au analizat proiectul prin care societatea de salubritate ar trebui sa plateasca o taxa de redeventa de 3% pe an Primariei Pascani. Asta deoarece acest serviciu public urmeaza sa fie delegat societatii infiintate de fostul primar, pe o perioada de 15 ani de zile. Este de asteptat ca si acest cost sa se regaseasca in pretul serviciilor ceea ce inseamna urmeaza ca si facturile la salubritate sa fie mai mari.
  Reprezentii Primariei explica ca impunerea taxei de redeventa ar fi singura modalitate de finantare a investitiilor pe care trebuie sa le faca societatea de salubritate.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet