22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Efectul dezbaterilor publice: Apometrele vor fi citite si dupa amiaza. Cotele comune nu vor mai fi calculate la subsoluri

Vesti bune pentru pascaneni. In urma celor doua intalniri publice intre reprezentantii Primariei Pascani si locatarii de la blocuri, in cadrul carora au fost exprimate mai multe nemultumiri in legatura cu facturile la utilitati, reprezentantii administratiei locale au luat o serie de masuri. Prima dintre ele va fi aplicata chiar de la 1 aprilie si nu este o pacaleala. Cititorii de apometre vor avea program si dupa amiaza, pana la ora 21.00 asa incat proprietarii de apartamente sa poata fi gasiti acasa. Totodata vor fi verificate si apometrele, nu din punct de vedere metrologic, ci daca sunt functionale sau nu, un raport in acest sent urmand sa fie prezentat viceprimarului, dupa o luna de zile.
Directorul sociatatii locale de apa si canal crede ca acest demers nu va schimba, semnificativ, situatia si ca o parte dintre pascaneni vor refuza, in continuare, sa nu permita accesul in apartamente pentru citirea apartamentelor. Noul program ar urma sa fie pus in aplicare, in doua etape, pentru inceput la blocuri, apoi si la case.
Cea de-a doua masura impusa de Primarie, vizeaza asociatiile de locatari si cele de proprietari. Viceprimarul Vasile Axinte a spus ca regia locala de termoficare nu trebuie sa mai calculeze cote comune de incalzire, la subsoluri. Conditia este ca asociatiile de locatari sau proprietari sa izoleze tevile de la subsoluri.
Masura a fost luata dupa ce un cetatean a reclamat ca facturile sunt umflate cu astfel de cheltuieli chiar si acolo unde tevile sunt izolate. In urma verificarilor s-a constatat ca salariatii regiei au distrus izolatiile tevilor si si-au montat aparatele de masura asa incat facturile sa fie, neaparat, mai mari.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow