More

  Educaţie rutieră în tabăra de matematică

  Array

  Surprize pentru tinerii din tabăra de matematică de la Muncel, care are loc în aceste zile. 65 de elevi şi profesorii de acolo au fost vizitaţi de poliţiştii păşcăneni. Nu pentru a fi percheziţionaţi sau anchetaţi ci în cadrul unei campanii de informare şi prevenire.
  Oamenii legii i-au sfătuit pe tineri cum să se ferească de abuzuri şi infracţiuni şi să respecte regulile de circulaţie.

  “La data de 8 iulie 2015, în intervalul orar 12:00 – 14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Paşcani respectiv– Compartimentul Poliţiei de Proximitate şi Biroului Rutier au desfăşurat activităţi educativ – preventive în cadrul taberei Muncel din com. Mogoşeşti Şiret.
  Astfel, s-a procedat la instruirea conducătorului auto, care efectuează transportul grupului de elevi, cu privire la respectarea prevederilor legale pe timpul deplasării pe drumurile publice.
  De asemenea, în prezenţa cadrelor didactice şi a coordonatorilor, poliţiştii au desfăşurat activităţi educativ – preventive împreună cu cei 65 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 18 ani, participanţi la tabăra de matematică. Aceste activităţi au avut drept scop prevenirea şi combaterea victimizării minorilor, a faptelor contravenţionale sau penale săvârşite în rândul elevilor.” a declarant telefonic purtătorul de cuvânt, Anca Vajaiac.

  Astfel de acţiuni sunt organizate periodic mai ales în rândul elevilor atât pentru prevenire cât şi cu scop educativ. Conform statisticelor efectele nu au întârziat să apară: numărul infracţiunilor este în scădere iar tinerii sunt din ce în ce mai responsabili în astfel de situaţii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  Tânăr prins la furat într-un magazin din Târgu Frumos

  La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Tg. Frumos au fost sesizaţi de către reprezentanţii unui magazin din Tg. Frumos, despre faptul...

  Cine sunt cei doi polițiști care au ajutat în trafic gravida din zona Pașcani – VIDEO

  Gestul politistilor rutieri care au ajutat doi soti din preajma Pascaniului, pe cale sa devina din nou parinti, sa ajunga mai repede la o...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI