Array

Educaţie rutieră în tabăra de matematică

Surprize pentru tinerii din tabăra de matematică de la Muncel, care are loc în aceste zile. 65 de elevi şi profesorii de acolo au fost vizitaţi de poliţiştii păşcăneni. Nu pentru a fi percheziţionaţi sau anchetaţi ci în cadrul unei campanii de informare şi prevenire.
Oamenii legii i-au sfătuit pe tineri cum să se ferească de abuzuri şi infracţiuni şi să respecte regulile de circulaţie.

“La data de 8 iulie 2015, în intervalul orar 12:00 – 14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Paşcani respectiv– Compartimentul Poliţiei de Proximitate şi Biroului Rutier au desfăşurat activităţi educativ – preventive în cadrul taberei Muncel din com. Mogoşeşti Şiret.
Astfel, s-a procedat la instruirea conducătorului auto, care efectuează transportul grupului de elevi, cu privire la respectarea prevederilor legale pe timpul deplasării pe drumurile publice.
De asemenea, în prezenţa cadrelor didactice şi a coordonatorilor, poliţiştii au desfăşurat activităţi educativ – preventive împreună cu cei 65 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 18 ani, participanţi la tabăra de matematică. Aceste activităţi au avut drept scop prevenirea şi combaterea victimizării minorilor, a faptelor contravenţionale sau penale săvârşite în rândul elevilor.” a declarant telefonic purtătorul de cuvânt, Anca Vajaiac.

Astfel de acţiuni sunt organizate periodic mai ales în rândul elevilor atât pentru prevenire cât şi cu scop educativ. Conform statisticelor efectele nu au întârziat să apară: numărul infracţiunilor este în scădere iar tinerii sunt din ce în ce mai responsabili în astfel de situaţii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...