More

  Educaţie rutieră în tabăra de matematică

  Array

  Surprize pentru tinerii din tabăra de matematică de la Muncel, care are loc în aceste zile. 65 de elevi şi profesorii de acolo au fost vizitaţi de poliţiştii păşcăneni. Nu pentru a fi percheziţionaţi sau anchetaţi ci în cadrul unei campanii de informare şi prevenire.
  Oamenii legii i-au sfătuit pe tineri cum să se ferească de abuzuri şi infracţiuni şi să respecte regulile de circulaţie.

  “La data de 8 iulie 2015, în intervalul orar 12:00 – 14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. Paşcani respectiv– Compartimentul Poliţiei de Proximitate şi Biroului Rutier au desfăşurat activităţi educativ – preventive în cadrul taberei Muncel din com. Mogoşeşti Şiret.
  Astfel, s-a procedat la instruirea conducătorului auto, care efectuează transportul grupului de elevi, cu privire la respectarea prevederilor legale pe timpul deplasării pe drumurile publice.
  De asemenea, în prezenţa cadrelor didactice şi a coordonatorilor, poliţiştii au desfăşurat activităţi educativ – preventive împreună cu cei 65 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 18 ani, participanţi la tabăra de matematică. Aceste activităţi au avut drept scop prevenirea şi combaterea victimizării minorilor, a faptelor contravenţionale sau penale săvârşite în rândul elevilor.” a declarant telefonic purtătorul de cuvânt, Anca Vajaiac.

  Astfel de acţiuni sunt organizate periodic mai ales în rândul elevilor atât pentru prevenire cât şi cu scop educativ. Conform statisticelor efectele nu au întârziat să apară: numărul infracţiunilor este în scădere iar tinerii sunt din ce în ce mai responsabili în astfel de situaţii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet