10.8 C
Paşcani
miercuri, aprilie 24, 2024

„Educație pentru toți” – un nou proiect al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Frumos

C.P. Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos, în parteneriat cu Școala Profesională Specială „Trinitas” Târgu Frumos, a derulat proiectul „Educație pentru toți”, proiect finanțat prin Programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implemenat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă. Domeniile vizate sunt educație, sănătate, mediu, social și cultură.

Scopul proiectului, desfășurat în perioada 15 august- 23 septembrie 2022, având ca manager de proiect pe doamna Mihaela Grigori, prof. de sprijin/itinerant, și coordonat de directorul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Frumos, prof. Ana Maria Doleanu, l-a constituit implementarea unui program de educație nonformală pentru elevii cu cerințe educative speciale și părinții acestora, pe o durată de 6 săptămâni, în cadrul celor două instituții școlare: Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” Târgu Frumos și Școala Profesională Specială „Trinitas” Târgu Frumos.

Beneficiarii proiectului au fost 20 de elevi cu cerințe educative speciale din învățământul special și special integrat și 10 mame ale elevilor cu deficiență mintală și autism infantil, din cadrul celor două instituții de învățământ.

În cadrul proiectului au fost desfășurate două activități importante adresate celor două categorii de beneficiari:programul de parteneriat educativ intitulat „Educație nonformală. Joc și mișcare” și  atelierul de dezvoltare personală intitulat „Selfcare. Tehnici de autoîngrijire”.

În cadul programului „Educație nonformală. Joc și mișcare”, cei 20 de beneficiari direcți împreună cu 7 profesori au participat la o serie de 4 ateliere cu teme diverse: atelier de desen și pictură, atelier de întreceri sportive, atelier de jocuri logice și un atelier senzorial.

Workshopul „Selfcare. Tehnici de autoîngrijire”, destinat mamelor copiilor cu deficiență mintală și autism infantil, a avut ca scop îmbunătățirea calității vieții în rândul mamelor cu copii cu dizabilități.

 

 

Alte articole