5.8 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Educație nutrițională, o nouă disciplină în școală

C.P. ”Nutriție și educație nutrițională” – disciplină opțională de studiu pentru prevenirea și combaterea obezității în rândul tinerilor.

Camera Deputaţilor a votat, zilele acestea, introducerea unei noi discipline opţionale în şcoală.  „Nutriție și educație nutrițională” are ca scop educarea elevilor cu privire la modul cum trebuie să se hrănească pentru a fi sănătoşi. Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr 1/ 2011 a Educației Naționale a fost inițiată de 103 deputați și senatori de la toate partidele ca urmare a statisticilor alarmante privind starea de sănătate a copiilor.

Vasile Axinte, deputat PSDAm votat în plenul Camerei Deputaţilor pentru aprobarea propunerii legislative care modifică şi completează Legea Nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale. Astfel, se introduce în curiculumul național aferent învățământului preșcolar, primar și gimnazial a disciplinei ”Nutriție și educație nutrițională”, ca disciplină opțională de studiu în contextul promovării măsurilor educative menite a preveni și combate obezitatea în rândul tinerilor. Împreună cu colegii alături de care am iniţiat acest proiect de lege am avut în vedere să creăm obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, astfel încât să avem generaţii de copii care să adopte încă de mici un stil de viaţă sănătos şi armonios. Sănătatea copiilor noștri trebuie să fie cu adevărat o prioritate! Așa cum doctorii ne spun de fiecare data, este mai ușor să prevenim obezitatea și consecințele ei nefaste decât să tratăm mai târziu.

 

Potrivit statisticilor oficiale, în America unul din trei copii este obez, în Europa avem unul din patru copii obez, iar în România unul din cinci copii are mai multe kilograme decât ar trebui. Mai îngrijorător este că peste tot în lume numărul copiilor obezi este într-o continuă creştere.

Specialiştii susţin că principala cauză care a condus la această situaţie o reprezintă alimentaţia.

Mai multe informații aici – http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16613

Alte articole