3.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

EDMUNDO la Colegiul Unirea din Pașcani. Elevii au primit informații cum să învețe în străinătate

Miercuri, 14 februarie 2018, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Pașcani, reprezentanții programului gratuit EDMUNDO au oferit elevilor consiliere în vederea unor eventuale studii in străinatate. Consilierea implică totodată asistență pentru admiterea la instituțiile internaționale de învățământ partenere.

Dra. Firuța Slevoaca a prezentat pașii prin care poți să devii student în străinătate. Au participat la activitate elevi din clasele a X-a și a XII-a, alături de cei 20 de elevi selectați din proiectul ROSE, cu scopul orientării și consilierii în carieră. Cu cei din urmă menționați s-au făcut workshop-uri bazate pe calculul bugetului unui student din Marea Britanie. Coordonatorii acestei secvențe de proiect au fost doamnele profesor Maria Luchian și Elefteriu Crina-Aurelia.

Elevii au fost consiliați în vederea urmării pașilor necesari pentru a studia in străinătate, recomandându-li-se vizitarea site-ului programului, de unde sunt îndrumați spre o listă personalizată cu programe de studiu din care pot alege programul la care doresc să aplice, intrând în legatura cu un consilier Edmundo și urmând toate indicațiile ulterioare oferite de acesta.

Edmundo te ajută și cu informații și consiliere pentru selecția programelor la care poti aplica, asistența pentru întocmirea aplicațiilor (formulare, eseuri, CV-uri), soluții de finantare parțială sau totală pentru costul studiilor. Elevii prezenți au primit informatii   despre sistemele educaționale internaționale,  rețelele de contacte cu universități internaționale, legăturile cu tineri români studenți și absolvenți de studii internaționale și au luat cunostință de experiența in implementarea a numeroase proiecte pentru tineri. Printre aceste proiecte se numara și RIUF – Romanian International University Fair și RIMME – Romanian International Master & MBA.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pipote și ficăței retrase din supermarketuri, din cauza contaminării cu Salmonella

Conform comunicatelor postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Profi şi Penny au iniţiat...

Ce salariu are un casier la benzinăriile Socar cu tot cu bonusuri și sporuri

SOCAR este o companie națională de petrol și gaze naturale deținută de Republica Azerbaidjan. Deține rețele de...

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale. „Exorcistul” se află printre ele

Cele mai bune filme bazate pe fapte reale (oricât de surprinzător ni s-ar părea) „Donnie Brasco” (1997) spune...

Fenomen astronomic rar, astăzi: Eclipsă totală de soare, cu un traseu neobișnuit

Sâmbătă are loc o eclipsă totală de Soare vizibilă din sudul Australiei, sudul Africii, sudul Americii de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI