13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Ediția a treia a proiectului ”Mișcarea înseamnă viață” în Pașcani

Nici activitățile sportive nu au lipsit de 1 iunie, în Pașcani având loc o manifestare sportivă de amploare, aflată la a III-a ediție.
”Mișcarea înseamnă viață” a adus începând cu orele 17.00 pe stadionul Municipal din Pașcani, peste 1800 de cetățeni de toate vârstele care au venit să se bucure de câteva ore de sport, în aer liber, sub îndrumarea unor specialiști în domeniu.

Pentru susținerea proiectului au fost prezenți și reprezentanți a Consiliului Local precum Carmen Apostol și Adriana Dondaș, cât și reprezentanți ai secției de Pompieri din Pașcani. Prima parte a evenimentului a fost organizată sub forma a 3 programe de mișcare, la care au participat toți cei dornici să se recreeze prin sport.

Activitățile sportive au debutat cu un program de exerciții pentru încălzire, susținut de Andrei Doroftei, care este și managerul proiectului, iar al doilea program a încins atmosfera pe acorduri de zumba, coordonat de echipa WOW DANCE STUDIO din Pașcani.

Al treilea program de mișcarea a fost dedicat artelor marțiale, așadar toți participanții au avut ocazia să învețe tehnici de bază pentru apărare, prin exersare de lovituri cu mâna sau piciorul. Demonstrația de karate și momentul specific a fost susținut de reprezentanții Clubului sportiv Torakai din Iași și a durat 15 minute.

După încheierea programelor, cei care au dorit să facă mișcare în continuare, au participat la atelierele organizate de școli, iubitori de sport sau O.NG-uri. Astfel, unii au ales să joace fotbal, rugby, voley sau arte marțiale, iar alții au dansat zumba, au participat la jocuri interesante sau și-au îmbunătățit condiția fizică prin streching.

Entuziasmul pentru activitățile sportive a adus pe Stadionul Municipal din Pașcani oameni de toate vârstele, chiar și cei mai în vârstă, fiind conștienți de importanța mișcării pentru sănătate.

Copiii au manifestat un interes deosebit pentru tipul acesta de activități, cei mai mulți participanți fiind tineri. O parte dintre ei au fost prezeți și anul trecut la aceeași manifestare sportivă, motiv pentru care au revenit cu interes și îi sfătuiesc pe toți să lase calculatorul sau televizorul și să dedice timpul liber activităților sportive, atât de benefice sănătății.

Toți cei care au participat la ”Mișcarea înseamnă viață” s-au înscris la tombola evenimentului, iar premiul atât de așteptat a fost ca și anul trecut, o bicicletă. Fericita câștigătoare este anul acesta, Cristina Rusu din Pașcani.

Precizăm că proiectul a fost organizat anul acesta de un grup numeros de voluntari de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” și celelalte școli din Pașcani, Asociația ROIS(Ready to Open Intercultural Spaces) din Iași, echipa REMBRAND YOURSELF și WOW DANCE STUDIO.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow