11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Ecuaţia absurdului. Scandal în loc de apă

Operatorul ieşean a intreupt furnizarea apei la mai multe blocuri din Paşcani pe motiv că locatarii refuza să încheie contractele de furnizare şi că nu au plătit consumurile de un an de zile. Asta în condiţiile în care, din punct de vedere legal, Apa Vital nu mai este operator la Paşcani şi nici nu i-au fost date spre exploatare reţele de distribuţie.
Locatarii au consumat apa timp de un an de zile fără să o plătească. Unii refuza, alţii nu pot să îşi desemneze un reprezentant de scară pentru semnarea contractului de furnizare, nu vor să se asocieze în asociaţii de proprietari sau să îşi facă branşamente individuale. Solicită cu încăpăţânare încheierea contractelor individuale cu apometrele în casă, deşi sunt ilegale.
Autointitulaţii lideri ai societăţii civile, fac teoria dreptului în stradă şi la televizor. Apără interesele hoţilor de la PSA ( nu ma refer la actualul director, Aristotel Katzighera)  şi ale primarului care a distrus Pascaniul –Neculai Răţoi. Cu un tupeu incredibil, consuma apa fără să o plătească, de un an de zile, refuza să încheie contractele de furnizare şi îi instiga pe păşcăneni să facă la fel.
Zeci de familii trăiesc de câteva zile fără apă. Se uită neputincioşi la acest spectacol! Cu gura uscată cer oricui să fie deschise robinetele. Încearcă să înţeleagă ceea ce este din ce în ce mai greu de explicat. În loc să semneze contractele pentru a fi reluată imediat furnizarea, capii mişcării anti Apa Vital, se joacă de-a detectivii. Au pus stăpânire pe staţiile de pompare de la RAGCL, locul de unde a fost întreruptă apă, au pus lacătele pe uşile de la intrare, strâng probe foto şi video şi au făcut noi plângeri împotriva celor de la Apă Vital şi de la RAGCL.
Primarul se ascunde pe după coroanele de la monumentele eroilor. Nu mai intervine să deschidă robinetele de frica justiţiei. I-a sfătuit pe locatarii de la bloc să încheie contractele dacă vor să să aibă apă şi aşteaptă o nouă şedinţă a Consiliului Local pentru a pune din nou la vot proiectele Apa Vital.
Poliţiştii se uită cum salariaţii RGACL sunt agresaţi iar revoluţionarii apei pun stăpânire, în mod ilegal, pe staţiile de pompare. Primesc cu indulgenţă, în public, lecţii de drept civil şi constituţional de la habarniştii instigatori, în loc să restabilească ordinea publică.
Consilierii tac şi se uită la televizor. Votează politic, tremurând de frică! Pentru imagine politică, nu în interesul cetăţenilor, nu pentru viitor! Unii vor să i-o tragă primarului Pantanzi alţii fug de responsabilitate, de gura lumii.
Secretarul Mircea Zuzan, cel care ar trebui sa vegheze pentru respectarea legii in Primarie, se ocupa de …zuzanele. Trudeste impotriva interesului local, de ciuda ca nu mai poate fura, blocheaza toate demersurile administratiei locale de rezolvare a problemei apei la Pascani, îi instiga si îi consiliaza pe militantii anti Apa Vital.
În acest timp, oraşele şi comunele din împrejurimi se dezvoltă. Fac investiţii din fonduri europene, prin intermediul Apa Vital, au reţele de apă şi canalizare şi conducători cu capul pe umeri.

În Republica Paşcani, haosul se adânceşte în mod inexplicabil, până la lacrimi de disperare. Are cineva o rezolvare?

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow