9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Economia Pascaniului la pamant. 29 de societati au dat faliment, anul trecut. Peste 2000 si-au incetat activitatea

Situatie ingrijoratare la Pascani. Conform statisticelor de la Registru Comertului Iasi, economia locala este in continua descrestere, in ultimii ani de zile iar perspectivele pentru anul in curs sunt aceleasi. Mai exact numai anul trecut au intrat in insolventa sau au dat faliment 29 de societati comerciale de 5 ori mai mult decat in anul 2011. De asemenea din cele 3897 de firme inregistrate la Pascani 2312 si-au incetat activitatea. Asta inseamna ca aproape doar 1600 de societati mai functioneaza, majoritatea din ele la limita de supravietuire.
Si numarul de firme nou infiintate este in desprestere comparativ cu anii anteriori ceea ce insemana ca potentialii investitori sunt precauti in a deschide noi afaceri la Pascani. Statisticile arata ca anul trecut au fost inmatriculate doar 163 de noi firme cu 5 mai putin fata de anul 2011. Si din randul acestora 4 si-au incetat activitatea dupa nici un an de functionare.

Consilierii locali din Comisia Economica nu vad cu ochi buni aceste cifre. Social-democratul Vasile Balau crede ca multe societati de comert au dat faliment sau si-au incetat activitatea din cauza supermarketurilor care au fost deschise la Pascani. De asemenea lipsa infrastructurii ar fi principala piedica de atragere de investitori.
In acelasi context consilierul liberal, Marius Pintilie spune ca administratia locala ar trebui sa se implice mai mult pentru sustinerea mediului de afaceri. El a spus ca acea comisie administrativa pentru relatia cu societatile comerciale ar trebui reactivata si schimbata asa incat macar o data pe luna sa fie organizata o intalnire de analiza si informare privind economia locala. Mai mult consilierul liberal crede ca o mai mare transparenta in cheltuirea resurselor publice, precum si aplicarea unitara a legiii privind combaterea evaziunii fiscale ar putea contribui la relansarea economiei locale.

Mentionam ca, in mod paradoxal, in ultimii ani de zile , la Pascani, a crescut numarul supermarketurilor, si al sediilor de banci ceea ce indica ca sunt bani desi avem din ce in ce mai putine unitati de productie.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Voucherele sociale vor ajunge la persoanele defavorizate prin Poșta Română

Poşta Română va distribui voucherele sociale pe suport electronic pentru sprijinirea...

Calendar Evaluare Națională 2022. Totul despre examen

Calendar Evaluare Națională 2022. Elevii claselor a VIII-a susțin...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow