16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Echipe de interventie in cazurile de violenta domestica, la Targu Frumos si Pascani

- Advertisement -

De cateva zile, orasul Targu Frumos are o echipa mobila de interventie in cazurile de violenta domestica. Componenta acesteia, rolul si atributiile au fost stabilite printr-un proiect de hotarare initiat de viceprimarul Ion Alexa Anghelus si votat de consilierii locali in sedinta legislativului de la sfarsitul lunii februarie.

Din comisie fac parte asistenti sociali, politisti locali si un consilier juridic, iar presedintele este Carmen Pașaniuc, consilier superior in cadrul Directiei de Asistenta Sociala.

Componenta este urmatoarea:

  • Carmen Pașaniuc – consilier superior
  • Elena Iscu – referent de specialitate
  • Mihai Tucan – sef politie locala
  • Vasile Agavriloaei – politist local
  • Gheorghe Tigâță – politist local
  • Eugen Spatariu – politist local
  • Valache Arghir Gabriel – consilier juridic
  • Dan Cercel – referent

Potrivit proiectului de hotarare, echipa mobila are rol de verificare a semnalarilor, de evaluare initiala si de realizare a demersurilor necesare pentru depasirea riscului imediat. In situatia in care prin ordinul provizoriu de protectie s-a luat masura evacuarii temporare a agresorului, iar acesta nu are asigurata cazarea din alta sursa, i se va asigura de indata informarea si orientarea, la cererea sa, catre centrele rezidentiale care ofera cazare pentru persoanele fara adapost sau adaposturi de noapte, gestionate de autoritatile administratiei publice locale

La Targu Frumos sunt doua locuinte si anume, imobilul casa de locuit situata pe strada George Cosbuc si un apartament pe strada Stefan cel Mare la blocul D2.

O astfel de echipa ar urma sa fie infiintata si in municipiul Pascani. Potrivit celor spuse de viceprimarul orasului, Gabriela Nedelcu, in prezent se lucreaza la un proiect de hotarare in acest sens, care va fi supus votului legislativului local.

Mentionam ca in cursul anului 2018, prin legea nr. 174/2018 si Ordinul Ministrului Municii si Justitiei Sociale nr. 2525/decembrie 2018, au fost aduse modificari si completari semnificative in ceea ce priveste prevenirea si combaterea violentei domestice. Una dintre modificarile aduse vizeaza constituirea, prin grija autoritatilor publice locale, a unei echipe mobile care sa intervina de urgenta in cazurile de violenta domestica, impreuna cu organele de politie.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow