9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Echipa SkillsLab de la Colegiul „Unirea”, finalistă în cadrul unei competiții de antreprenoriat

Două eleve de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” învață să devină antreprenori în afara orelor de curs.

Mihaela Nechifor și Damiana Vasiliu din clasa a XI-a B, s-au calificat în finala națională online a competiției Junior Achievement Compania Anului 2021 care urmează să aibă loc pe 26 mai, începând cu ora 11:00.

Finalistele au pus la punct un plan de afaceri cu impact social, sub coordonarea profesoarei Maria Iosub. Ele au fost instruite de specialiști în afaceri, prin participarea la webinarii în perioada 16 ianiarie – 30 aprilie 2021. Astfel, cele două eleve au pregătit planul de afaceri și au învățat cum să evite principalele greșeli întâlnite de un antreprenor la început de drum.

Din cele 231 echipe accepate în competitie, echipa SkillsLab de la „Unirea” se numără printre cele 17 finaliste,  fiind și singurul echipaj din județul Iași care a atins această performanță.

Vestea calificării celor două eleve în finală i-a bucurat și pe reprezentanții instituției școlare care au ținut să felicite echipa SkillsLab ca urmare a participării la incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory.

Vin cu mesajul de încurajare să se înscrie cat mai cât mai mulți elevi, să intre în aceasta competitie pentru a-si pune ideile în practică, participând alaturi de alte echipe din intreaga tara. Indiferent de rezultatul final al concursului, câștigul principal al tuturor este experiența dobândită pe parcursul concursului. Pentru noi, intrarea în această competiție a fost o provocare, o experienta din care am avut multe lucruri de invatat și ne dorim să menținem colaborare cu echipa JAR și pe viitor”, a declarat coordonatoarea echipei, Maria Iosub.

Menționăm că în anul 2019, Colegiul „Unirea” a fost recunoscut ca Școala Antreprenorială în Europa, titlu acordat de Comisia Europeană și JA Europe la Helsinki. De asemenea, în cursul anului trecut, școala a câștigat competiția mondială de antreprenoriat School Entreprise Challenge.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow