1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Echipa “MironoBot”, locul I la cea de-a doua competiție demo din cadrul concursului First Tech Challenge

Echipa “MironoBot” a Liceului Teoretic “Miron Costin” din Pașcani a obținut locul I la cea de-a doua competiție demonstrativă de robotică în cadrul concursului internațional  First Tech Challenge. Competitia a avut loc in acest weekend, la Școala Gimnazială “Grigore Moisil” din Ploiesti.

Mironobot, locul I la cea de-a doua competiție de antrenament desfășurată în acest weekend la Școala Gimnazială Grigore Moisil din Ploiești. Competiția SkyStone Ploiesti Demo a reunit 15 echipe, iar în finală au concurat două alianțe formate din câte două echipe. Cei 9 elevi ai Mironobot, coordonați de d-l profesor, Ioan Cazacu, au terminat pe locul I. Felicitari!!” apare in mesajul postat pe pagina de socializare a Liceului Teoretic “Miron Costin”.

Competiția internațională First Tech Challenge,un concurs de robotică cu tradiție în SUA,  se adresează elevilor din clasele VII-XII și presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.  Competiția se desfășoară în România din anul 2016 și este organizat de Asociația Nație Prin Educație.

Construcția robotului este bazată pe un kit care este format din piese metalice și/sau plastic, din care se construiește structura și sistemul de angrenare , împreună cu diferite piese electronice(senzori, sisteme de control, cameră video), toate acestea puse în mișcare de un dispozitiv bazat pe Android (sistem de operare) programat folosind Java (limbaj de programare),prin sistemul de blocuri de programare, sau alte sisteme de programare Android. Premiile sunt date pentru performanța și construcția robotului precum și pentru activitățile echipelor de robotică în comunitate.

Până la faza finală a competiției de robotică, tinerii pascaneni mai au de parcurs câteva etape,  la Iași si Cluj-Napoca. Dacă vor obține rezultate bune tinerii vor avea șansa să participe la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge (FTC)  din SUA.

Inventatorii mironisti fac apel la generozitatea firmelor pascanene pentru a-i  ajuta financiar în parcursul lor. Echipa Mironobot poate fi contactată sau urmărită pe pagină de Facebook dar si de instagram mironobot_ro154.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Consiliul Local Pașcani şi-a desemnat reprezentanţii în şcoli

Legislativul pascanean și-a desemnat consilierii locali care vor face...

Cadavru gasit intr-o canalizare de langa Primarie (foto)

Descoperire șocantă într-un canivou din apropierea Primăriei Pașcani. O...

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului

Comuna Miroslovești va avea un Muzeu al Satului. Casa...

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa...