8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

E nebunie curată: Nu se mai pot face programări la RAR pentru anul acesta

Avalanşa de maşini aduse din afara ţării, fie că e vorba de maşini noi ori second-hand-uri, a făcut ca în toată regiunea să se blocheze programările pentru anul acesta, deoarece sunt prea multe cereri. Cine doreşte să facă inspecţia la RAR se poate programa acum abia pentru luna ianuarie 2018, deoarece abia pentru acea perioadă mai este loc.

Reprezentanţii RAR Iaşi au anunţat că vor mai exista în lunile ce urmează câteva locuri suplimentare, pentru cine este norocos şi prinde. „Vor mai scoate suplimentări la locurile de la RAR pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. Ele vor fi foarte puţine şi se vor epuiza foarte repede. Rugăm persoanele interesate să ne contacteze pentru a ne lăsa datele autoturismelor pentru a putea face progrămarile necesare”, au precizat aceştia. Dacă până acum ieşenii care nu prindeau prea curând programare la RAR-ul din Iaşi mergeau la Vaslui, Bacău ori Botoşani, în prezent nu se mai găseşte loc de programări în niciun judeţ din Moldova.

Cei care nu mai au răbdare pot merge în Galaţi, Brăila ori alte judeţe din ţară, însă ţinem să precizăm că mai peste tot în ţară este aglomerat. Această situaţie fără precedent are loc în contextul în care, zilele trecute, primarul Mihai Chirica se plângea de poluarea din urbea noastră. Acesta şi-a propus să organizeze anual „O zi fără maşini”, un eveniment sub forma unui protest public. Acesta a declarat presei acum două zile că: „S-au cheltuit peste 4 miliarde de euro în primele şase luni ale anului şi am umplut ţara, iertată îmi fie aprecierea, dar de foarte multe ori, se vede, de gunoaie. Nu cred că este normal ca un stat producător de vehicule să adune tot ce-i mai rău şi mai rablă din Europa să ne intoxice viaţa, să ne ocupe spaţiile verzi, să ne facă viaţa un calvar”, a precizat acesta.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI