More

  După muncă și răsplata: excursii în Europa și România pentru doi elevi de excepție

  Array

  Dupa munca si rasplata. Fratii Codrin si Mihnea Hărățu au castigat excursii in Europa si Romania, dupa ce s-au clasat pe locuri fruntase la un concurs national. Pasiunea pentru limba franceza, mostenita de la mama lor, profesor de specialitate, a facut ca rezultatele la concursurile si olimpiadele scolare sa nu lipseasca.

  codrin si mihnea haratu la cangurul linvistic 2014

  Codrin Hărățu, elev in clasa a VII la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pascani a participat la majoritatea olimpiadelor a materiilor de gimnaziu, ajungand pana la faza nationala, unde a obtinut rezultate bune. Azi, a reusit sa ocupe prima pozitie, lasand in urma sute de elevi, participanti din toata tara la concursul lingvistic “Cangurul” la limba franceza. Asadar, in luna iulie va merge, timp de cateva zile, sa viziteze Germania si Cehia, excursie sponsorizata de organizatorii competitiei.

  codrin

  El a declarat pentru TV BIT ca “anul acesta a fost pentru mine plin de rezultate frumoase: examenul Delf A2, mentiune la nationala de franceza si acum acest premiu pe care il astept de doi ani. Multumesc tuturor celor care au contribuit la aceste succese si mie! Imi plac foarte mult limbile straine. Sunt pasionat de engleza, franceza o invat din clasa a III a si la scoala si cu mama, care e profesor de limba franceza (Mihaela Hărățu) si vreau sa invat italiana si germana. Franceza a fost, este si va fi o sansa imensa pentru mine.” Mentionam ca profesorul la clasa este Alice Loghin Tarcan.

  Rezultat exceptional si pentru Mihnea Hărățu, elev in clasa a VI a la acelasi liceu, care a reusit sa se claseze pe locul II, astfel primind drept premiu din partea organizatorilor “Cangurul lingvistic” o tabara de 7 zile in statiunea Straja din Hunedoara.

  mihnea
  “Am avut emotii foarte mari, dar simteam ca am sa iau un premiu mare. Mi-am dorit prea mult tabara si cu gandul asta am plecat de acasa. Cangurul lingvist e un concurs care te motiveaza, te ambitioneaza si te determina sa vrei sa devii din ce in ce mai bun. Pacat ca am ratat engleza! Aveam doua sanse! Multumesc dnei profesoare Gabriela Hritcu pentru tot ce stiu !” a declarat bucuros Mihnea Hărățu.

  La concursul lingvistic “Cangurul” ce a avut loc la Colegiul National “Sfantul Sava” din Bucuresti, astazi, 26 aprilie, au fost prezenti sute de elevi din intreaga tara, din Pascani participand si Lucian Nistor, elev in clasa a VI a la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” care s-a clasat pe locul III, primind drept rasplata, din partea sponsorilor, carti si dictionare in franceza si engleza. Elevul pascanean a fost coordonat de profesorul Mihaela Batincu.
  Testul a constat in 50 de intrebari despre cultura, civilizatia si gramatica limbilor moderne. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Adolescenta cu chip de înger din Pașcani, a plecat la ceruri. Nicoleta a îndoliat o comunitate întreagă

  Adolescenta cu chip de inger din Pascani pentru care a luptat o comunitate intreaga sa obtina o sansa in plus la viata, a pierdut...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la sediul societatii II ABICULESEI I. DANUT, F22/1649/2012, CUI 30243664. Il declar nul!

  Pachetele medicale pentru 2021-2022, lansate în dezbatere. Ce servicii pot primi asigurații și neasigurații la sănătate

  Pachetele de servicii medicale de stat oferite atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, pentru anii 2021-2022 au fost lansate în dezbatere publică de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp