Array

După ce a fost demis, şeful CJAS Iaşi a fost numit interimar

Directorii tuturor Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate au fost demişi din funcţie. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a dat un ordin la începutul săptămânii acesteia potrivit căruia a schimbat peste 50% din indicatorii de performanţă. Din această cauză, directorii filialelor judeţene din teritoriu au fost demişi.

În majoritatea cazurilor, pre­şedinţii au fost numiţi interimari până la organizarea unui nou concurs, respectiv până la desemnarea unei noi conduceri. Acum la Iaşi, Casa Jude­ţeană de Asigurări de Sănătate este condusă în continuare de ec. Robert Dân­că, numit iar preşedinte interimar.

„Con­ducerile din teritoriu au fost demise pentru că CNAS a schimbat peste 50% dintre indicatorii de performanţă pe care preşedinţii trebuie să-i respecte. În majoritatea cazurilor, cum este şi al meu, preşedinţii au fost numiţi interimari până la organizarea unui nou concurs“, a declarat ec. Ro­bert Dâncă, preşedintele CJAS.

Acesta ocupă funcţia de aproape trei ani, fiind de la venirea sa în sistem director interimar. Robert Dâncă a ajuns la CJAS după perioada tot de interimat în care instituţia a fost condusă de ec. Cristian Lăpuşneanu. Ultimul director al CJAS care a ocupat funcţia prin concurs a fost dr. Iulian Şerban, demis în iulie 2012 de CNAS. De atunci, preşedintele-di­rector CJAS este interimar, ultimele două concursuri organizate de CNAS finalizându-se ambele prin continuarea interimatului, întrucât fie nu s-au înscris candidaţi, fie nu s-au prezentat la concurs.

continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...