More

  Duminica Floriilor – Intrarea Mântuitorului în Ierusalim

  Array

  Milioane de creştini ortodocşi sărbătoresc duminică intrarea domnului în Ierusalin. Pe lângă semnificaţia religioasă a acestei sărbători, de Florii peste 1 milion de români îşi serbează onomastica şi este a două oară în postul paştelui când se da dezlegare la pește.

  Cu o săptămâna înainte de sărbătorile pascale, creştinii ortodocşi din întreaga ţară sărbătoresc Floriilor, sărbătoare care este cunoscută în Bucovina sub denumirea de Duminica Stâlparilor. În acest an sărbătorim intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim pe 24 aprilie, cu o zi după Sfântul Gheorghe.

  În ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserica, pentru a-L întâmpina tainic pe Hristos. Ele sunt sfinţite şi puse la icoane. Se credea că nu e bine să renunţi la aceste ramuri dacă nu au venit celelalte Florii. Oamenii le puneau şi pe pomii fructiferi existând credinţa că abia acum pomii prind putere să rodească, de aceea, nu se plantau înainte de această sărbătoare de teamă că aceştia să nu rămână fără rod.

  În trecut, în ziua de Florii, stupii erau împodobiţi cu ramurile de salcie sfinţite ca albinele să se bucure de binecuvântarea divină.

  În această zi aproape 1.5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica, cele mai întâlnite prenume fiind Florin, Florica, Floarea dar şi cei care poartă nume de flori.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet