10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Duminică, festival folcloric regional la Tătăruși, aflat la a XVI-a ediție: ”De la moșii noștri noi am învățat”

La Tătăruși va avea loc duminică a XVI-a ediție a Festivalul Folcloric Concurs Regional ”De la moșii noștri noi am învățat”, organizat de Consiliul Local Tătăruși, Instituția Primarului din localitate și Liceul Tehnologic.

Evenimentul pentru copii și tineret va fi susținut la Căminul Cultural ”Alexandru Vasiliu” și va debuta cu deschiderea oficială, de la orele 10.00.

Sunt invitați să participe copii și tineri, atât din zonă și comunele din împrejurimi, cât și din județele Suceava și Neamț. Costel Iosub, primarul comunei, estimează că vor veni peste 250 de participanți, organizatorii intenționând să cultive păstrarea tradițiilor prin port specific, dans și cânt popular, în rândul cât mai multor tineri.

Toți artiștii mici și mari iubitori de folclor se vor strădui prin talentul lor să câștige cel mai important premiul al concursului, Trofeul Festivalului Folcloric Regional ”De la moșii noștri noi am învățat”, însă toți cei prezenți vor primi dulciuri și răcoritoare, cât și diplome care să le ateste participarea, oferite inclusiv din partea Inspectoratului Școlar.

Menționăm că din comisia de jurizare a acestei manifestări culturale renumite în zonă va face parte Constantin Șerban, în calitate de reprezentant al inspectoratului, viceprimarul comunei și Dumitru Gafița, președintele Comisiei de Cultură și Învățământ, dar și reprezentanți ai formațiilor participante.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow