More

  Duminica are loc sfintirea bisericii din Bursuc Deal

  Array

  Invitatie pentru credinciosi. Duminica, incepand cu orele 7: 30, este programat sa aiba loc sfintirea bisericii “Sfanta Cuvioasa Parascheva” din satul Bursuc Deal, comuna Lespezi.
  Preotul Paroh, Luca Ion Sorin ii asteapta pe enoriasi sa ii fie alaturi la slujba care va fi savarsita de Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscop al Iasului si Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti.

  Istoricul bisericii se împleteşte cu a satului nou înfiinţat după anul 1864, datorită reformei agrare a lui A.I.Cuza.Prima biserică a fost adusă din satul Plesasti, judeţul Baia, în 1916, fiind construită din lemn şi acoperită cu tablă.
  A fost  sfinţită în anul 1919 de arhiereul “Valeriu Moglan”. Actuala biserică, construită cu zid de piatră şi cărămidă, a fost ridicată între anii 1965-1967, pictată şi resfinţită în 1969, pe data de 2 noiembrie, de către Preasfinţitul arhiereu Vicar Irineu Suceveanu.

  Mentionam ca biserica parohială din satul  Bursuc Deal are hramul ”Cuvioasa Parascheva“ care se prăznuieşte  la 14 octombrie.

  Ce părere ai?

  Articolul precedentScandal de o mie de lei
  Articolul următorManuale școlare cu greșeli

  Related Articles

  Compania lui Elon Musk va realiza modulul lunar pe care NASA îl va folosi să repună un om pe Lună în 2024

  NASA a ales compania lui Elon Musk, SpaceX, pentru realizarea modulului lunar cu ajutorul căruia agenţia spaţială americană intenţionează să repună un om pe Lună în acest deceniu, începând cu anul 2024, în cadrul programului Artemis. //

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar

  Ministrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit. Se va include în contractul școlar. //

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie

  Evenimentele culturale cu public ar putea începe de la 1 iunie. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet