More

  Duminica are loc sfintirea bisericii din Bursuc Deal

  Array

  Invitatie pentru credinciosi. Duminica, incepand cu orele 7: 30, este programat sa aiba loc sfintirea bisericii “Sfanta Cuvioasa Parascheva” din satul Bursuc Deal, comuna Lespezi.
  Preotul Paroh, Luca Ion Sorin ii asteapta pe enoriasi sa ii fie alaturi la slujba care va fi savarsita de Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscop al Iasului si Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti.

  Istoricul bisericii se împleteşte cu a satului nou înfiinţat după anul 1864, datorită reformei agrare a lui A.I.Cuza.Prima biserică a fost adusă din satul Plesasti, judeţul Baia, în 1916, fiind construită din lemn şi acoperită cu tablă.
  A fost  sfinţită în anul 1919 de arhiereul “Valeriu Moglan”. Actuala biserică, construită cu zid de piatră şi cărămidă, a fost ridicată între anii 1965-1967, pictată şi resfinţită în 1969, pe data de 2 noiembrie, de către Preasfinţitul arhiereu Vicar Irineu Suceveanu.

  Mentionam ca biserica parohială din satul  Bursuc Deal are hramul ”Cuvioasa Parascheva“ care se prăznuieşte  la 14 octombrie.

  Ce părere ai?

  Articolul precedentScandal de o mie de lei
  Articolul următorManuale școlare cu greșeli

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI