10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Duminica are loc sfintirea bisericii din Bursuc Deal

Invitatie pentru credinciosi. Duminica, incepand cu orele 7: 30, este programat sa aiba loc sfintirea bisericii “Sfanta Cuvioasa Parascheva” din satul Bursuc Deal, comuna Lespezi.
Preotul Paroh, Luca Ion Sorin ii asteapta pe enoriasi sa ii fie alaturi la slujba care va fi savarsita de Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscop al Iasului si Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti.

Istoricul bisericii se împleteşte cu a satului nou înfiinţat după anul 1864, datorită reformei agrare a lui A.I.Cuza.Prima biserică a fost adusă din satul Plesasti, judeţul Baia, în 1916, fiind construită din lemn şi acoperită cu tablă.
A fost  sfinţită în anul 1919 de arhiereul “Valeriu Moglan”. Actuala biserică, construită cu zid de piatră şi cărămidă, a fost ridicată între anii 1965-1967, pictată şi resfinţită în 1969, pe data de 2 noiembrie, de către Preasfinţitul arhiereu Vicar Irineu Suceveanu.

Mentionam ca biserica parohială din satul  Bursuc Deal are hramul ”Cuvioasa Parascheva“ care se prăznuieşte  la 14 octombrie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrowArticolul precedentScandal de o mie de lei
Articolul următorManuale școlare cu greșeli