More

  Duminică alegem primarii și consilierii. Vezi unde poți vota și în ce condiții

  Array

  Zi importantă pentru toţi cetăţenii cu drept de vot din România. Românii sunt aşteptaţi la urme pentru alegerea primarilor şi consilierilor, pentru următorii patru ani de zile. Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 dimineaţa şi se vor închide la ora 21.00.

  La Paşcani candidează pentru funcţia de primar 6 persoane. De asemenea fiecare partid are o lista de membri pentru consiliul local. La Paşcani legislativul local va fi alcătuit din 19 consilieri. În municipiu şi suburbii sunt amenajate 27 secţii de votare pentru un număr de 35.979 alegători.

  La Târgu Frumos s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar 6 candidaţi, iar pentru consiliul local fiecare partid propune un număr de consilieri care sa facă parte din cei 17 care vor forma legislativul în următorii patru ani. Pentru cele 11.782 persoane cu drept de vot s-au pus la dispoziţie 8 secţii de votare.

  La Hîrlău sunt aşteptaţi 9.529 de locuitori să aleagă cine va conduce oraşul în următorii 4 ani. În cursa electorală s-au înscris 5 candidaţi. Au fost amenajate 5 secţii de votare în oraş şi 2 la Pârcovaci.

  Duminică fiecare votant va primi 3 buletine, unul pentru primar, pentru consilieri locali şi consilieri judeţeni. Pentru ca buletinul de vot să nu fie declarat nul, ştampila cu menţiunea „Votat” se aplică în interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care doriţi să îl alegeţi. După aplicarea ştampilei, se îndoaie buletinele de vot şi se introduc în urne.

  După introducerea buletinului de vot în urnă, alegătorii trebuie să predea ştampila membrilor secţiei de votare, care au obligaţia să ştampileze actul de identitate, cu data scrutinului şi menţiunea „Votat”.

  Nu vor putea participa la scrutinul din iunie 2016 cetăţenii români care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

  În conformitate cu legea 115/2015 este interzis consumul băuturilor alcoolice în ziua alegerilor atât în incinta sau în jurul secţiilor de votare cât şi în localurile publice situate la cel puţin 500 metri de spațiile amenajate pentru vot. Încălcarea acestor prevederi, cât şi în cazul în care un candidat oferă alcool alegătorilor se sancţionează cu amendă între 2.200 – 3.000 lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI