31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

DSV a desfiiintat padocul de la Pascani. Primaria face apel la cetateni sa adopte cate un caine

Vesti ingrijoratoare pentru pascaneni. In maxim 10 zile padocul de caini de la Blagesti trebuie inchis iar cele aproape 100 de animale de acolo trebuie mutate in alta parte. Aceasta a fost decizia inspectorilor DSV in urma controlului efectuat zilele trecute la Pascani, ca raspuns la o sesizare facuta de o asociatie de protectie a animalelor. In acest context reprezentantii administratiei locale fac apel la cetateni de a adopta cate un caine comunitar. Primul pas l-a facut viceprimarul Axinte, la sugestia presei.
Video
Pentru incurajarea adoptiilor Primaria Pascani se pregateste sa acorde o serie de compensatii financiare, pentru hrana animalelor, celor care vor lua acasa cate un caine fara stapan. Mai mult administratia locala a deschis deja negocieri cu alte padocuri din imprejurimi pentru cazarea cainilor de la Pascani daca acestia nu vor fi adoptati.
De asemenea reprezentantii Primariei sustin ca pana la finalul anului vor amenaja un nou padoc, la standardele prevazute de lege, pe amplasamentul fostei gropi de gunoi de la Valea Seaca. Investitia este estimate la peste 10 mld lei vechi banii urmand sa fie alocati de la bugetul local.
Mentionam ca in acest context asociatia din Pascani care se ocupa de protectia a animalelor nu si-a anuntat inca disponibilitatea de a participa, alaturi de Primarie, la campania de adoptii, desi a primit o astfel de invitatie.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow