More

  Drumuri judetene din apropierea Pascaniului, propuse spre modernizare in urmatorii trei ani

  Patru drumuri județene, cu o lungime totală de 47 de kilometri, sunt propuse pentru modernizare în următorii trei ani. Investiția estimată este 90 milioane de lei. În acest sens, în ședința din data de 29 octombrie, va fi supus votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre pentru aprobarea unui credit de angajament pentru perioada 2019-2021.

  Cea mai mare sumă, 55 milioane de lei, este prevăzută pentru modernizarea unui tronson de 29 kilometri de pe DJ 249D, intersecție DJ 249E- Moreni-Prisăcani-Măcărești-Grozești-intersecție DJ 244F.

  Drumul județean 208G Kogălniceni-Oboroceni-intersecție DJ 280D este propus pentru a fi reparat pe o lungime de 5,4 kilometri, suma necesară fiind de 8,8 milioane de lei.

  Totodată, pe DJ 208N se vor face lucrări pe 5,7 kilometri, între localitățile Lespezi și Vânători. În acest caz, investiția estimată este de 11,9 milioane de lei. Pentru DJ 280D intersecție DN 28A (Ruginoasa)– Heleșteni se propune alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru reabilitarea unui tronson de 6,5 kilometri.

  “Am profitat de oportunitatea de a recupera, din fonduri europene, o parte din sumele investite de Consiliul Județean pentru lucrări la instituțiile subordonate și acum putem să le redirecționăm către alte obiective care au nevoie de investiții. Iașul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, iar investițiile necesare sunt pe măsură. Având în vedere aceste sume care se întorc în bugetul județului, putem să ne luăm angajamentul că vom demara noi investiții în infrastructura rutieră în următorii ani”, a afirmat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

  Citeste si  Dan Lungu: Populația trebuie informată și avertizată în ceea ce privește calitatea apei potabile (P)

  Un alt proiect important în acest sens a fost votat de consilierii județeni în ședința din luna septembrie. Atunci a fost aprobat creditul de angajament cu o valoare de 107 milioane de lei pentru așternerea de covoare asfaltice pe 200 de kilometri. Alți 93 de kilometri de drum județean sunt modernizați cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, în acest caz investiția fiind de 180 milioane de lei.

  Citeste si  1.500 de elevi dau simularea pentru admiterea la UMF astăzi, exclusiv online

   

  Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași

   

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus la Pascani

  Desi autoritatile anunta masuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie inca sa fim foarte atenti. Zilele trecute, in urma testarilor efectuate, au fost...

  Ministrul sănătății: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă”. Când am putea scăpa de masca de protecție

  Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă în România, este controlabilă și se pot pregăti noi...

  Horoscop de weekend: 30-31 mai 2020

  Gemeni Dupa o saptamana plina de evenimente, sigur ca este momentul sa te odihnesti in acest weekend, insa treburile gospodaresti te asteapta. Ai spor in...

  Opinii