20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Drumuri judetene din apropierea Pascaniului, propuse spre modernizare in urmatorii trei ani

Patru drumuri județene, cu o lungime totală de 47 de kilometri, sunt propuse pentru modernizare în următorii trei ani. Investiția estimată este 90 milioane de lei. În acest sens, în ședința din data de 29 octombrie, va fi supus votului consilierilor județeni proiectul de hotărâre pentru aprobarea unui credit de angajament pentru perioada 2019-2021.

Cea mai mare sumă, 55 milioane de lei, este prevăzută pentru modernizarea unui tronson de 29 kilometri de pe DJ 249D, intersecție DJ 249E- Moreni-Prisăcani-Măcărești-Grozești-intersecție DJ 244F.

Drumul județean 208G Kogălniceni-Oboroceni-intersecție DJ 280D este propus pentru a fi reparat pe o lungime de 5,4 kilometri, suma necesară fiind de 8,8 milioane de lei.

Totodată, pe DJ 208N se vor face lucrări pe 5,7 kilometri, între localitățile Lespezi și Vânători. În acest caz, investiția estimată este de 11,9 milioane de lei. Pentru DJ 280D intersecție DN 28A (Ruginoasa)– Heleșteni se propune alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru reabilitarea unui tronson de 6,5 kilometri.

“Am profitat de oportunitatea de a recupera, din fonduri europene, o parte din sumele investite de Consiliul Județean pentru lucrări la instituțiile subordonate și acum putem să le redirecționăm către alte obiective care au nevoie de investiții. Iașul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, iar investițiile necesare sunt pe măsură. Având în vedere aceste sume care se întorc în bugetul județului, putem să ne luăm angajamentul că vom demara noi investiții în infrastructura rutieră în următorii ani”, a afirmat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

Un alt proiect important în acest sens a fost votat de consilierii județeni în ședința din luna septembrie. Atunci a fost aprobat creditul de angajament cu o valoare de 107 milioane de lei pentru așternerea de covoare asfaltice pe 200 de kilometri. Alți 93 de kilometri de drum județean sunt modernizați cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, în acest caz investiția fiind de 180 milioane de lei.

 

Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI