10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

”Drumul vinului” se asfaltează

Vești bune atât pentru locuitorii din zona Fetești, comuna Scobinți, cât și pentru cei care circulă pe ”drumul vinului”. Miercuri a reînceput asfaltarea unui drum istoric, care face legătura dintre Hârlău și Cotnari, cu ajutorul unor resurse financiare obținute de Primăria Scobinți din partea Guvernului, deoarece lucrările începute anul trecut au fost suspendate din lipsă de fonduri.
asfaltare 1
”Drumul vinului” este un proiect mai vechi al comunităților din zonă Cotnari, Ceplenița și Scobinți, depus prin Programul de Dezvoltare inițiat de Uniunea Europeană, dar în prima etapă, din nefericire, nu a obținut finanțarea, așadar se încearcă terminarea lucrărilor măcar pe zona comunei Scobinți până la sfârșitul acestui an, cu ajutorul fondurilor obținute de la Bugetul de stat, așa cum precizează și Gheorghe Hrițcu, primarul comunei.

Pentru anumite suprafețe de drum, lucrările sunt mai scumpe și presupun nu numai întinderea covorului asfaltic, ci și consolidare în zonele cu margini de drum aflate aproape de cursul apei, deoarece este vorba de un proiect complex de modernizare și lărgire a acestei porțiuni de drum istoric, dintre Hârlău și Cotnari.
consolidare drum sconinti
Localnicii din zonă sunt încântați de această inițiativă, în special datorită poluării produse de vechiul drum, cât și a condițiilor grele în care se circula în special în timpul iernii sau în anotimpul ploios.

Precizăm că acest drum este unul foarte vechi, motivele pentru care s-a inițiat modernizarea lui fiind nu numai cele practice, ci și cele legate și de istoricul său. El figurează încă de pe timpul lui Ștefan cel Mare și a lui Petru Rareș, cunoscut sub denumirea de ”drumul vinului ”, pe vremea când la Curtea Domnească de la Hârlău se aducea vinul de la Cotnari cu ajutorul carelor cu boi, chiar pe acest traseu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow